5 pel·lícules per a un dissabte de pluja

La Ola

02 oct. 5 pel·lícules per a un dissabte de pluja

Aquest és el primer article de la secció de cinema i espero que si no les has vist, t’animis a veure-les i si ja ho has fet puguis comentar i dir que et van semblar. Tracten diferents temes, estan fetes a llocs diferents, sense connexions i per a mi totes son 100% recomanables, i quasi obligatòries de veure. Els títols estan en català o en castellà però jo us recomano veure-les sempre en versió original. A preparar les crispetes i la manta.


5. “Fràgils”
La cinquena posició l’ocupa la pel·lícula “Fràgils”, un film en anglès de suspens situat a Anglaterra. Dirigida pel català Jaume Balagueró i amb l’actriu protagonista Calista Flockhart (Amy). ”Fràgils” tracta sobre un hospital anglès que, per causes estructurals, s’han desplaçant tots els malalts a excepció de la planta dels infants. La historia és centra en una treballadora que arriba aquestes ultimes setmanes. Però un cop a dins de l’hospital, observa que passen coses estranyes, sobretot a la 2a planta (que fa molts anys que està tancada), relacionades amb el passat i amb fets paranormals. “Fràgils” és una pel·lícula de por poc convencional, que enllaça de manera molt intel·ligent les diferents idees que es plantegen, i poc a poc, es van desvetllant tots els secrets i misteris que envolten els protagonistes.


4. “La ola”
En la quarta posició he triat “La ola” una pel·lícula alemanya dirigida per Dennis Gansel on es planteja la idea del control, l’autoritat i la superioritat grupal fins a extrems inimaginables. L’argument ens situa en un institut alemany on durant una setmana es realitzen diferents tallers sobre modalitats polítiques diferents. Un professor ha d’explicar que es l’autocràcia i decideix posar a prova als alumnes i desmentir totes les seves idees inicials i conviccions. Segurament l’haureu vist a classe de filosofia (jo la vaig descobrir així) ja que et planteja la idea que la societat en la que vivim és molt manipulable, fins al pitjor dels casos.


3. “Origen”

Al tercer lloc tenim “Origen”, per a mi, una de les millors pel·lícules que hi ha actualment. Amb la magnífica direcció de Chritopher Nolan i amb actors com Leonardo DiCaprio (Dom Cobb), Ellen Page (Ariadne), Joseph Gordon-Levitt (Arthur), Tom Hardy (Eames)…i molt més. Dom Cobb és un fugitiu ja que és capaç d’entrar en els somnis de les persones i formar part d’ells. Per poder tornar a casa haurà d’acceptar una feina i amb el seu equip entrar a l’inconscient dels seus objectius i recuperar pensaments guardats sota clau. Però el passat serà el seu principal enemic i els protagonistes hauran de lluitar contra els seus propis records per dur a terme la missió. “Origen” és una pel·lícula espectacular que no et deixarà indiferent.


2. “Lucy”

En la medalla de plata tenim “Lucy” una pel·lícula que va causar molta controvèrsia d’opinions. Hi ha gent que opina que no val la pena o que està molt ben feta. Jo crec que com argument i idea és realment meravellosa. El film de ciència ficció protagonitzat per Scarlett Johansson (Lucy) i Morgan Freeman ( Samuel Norman ) planteja la possibilitat de poder utilitzar més del 10% de la capacitat cerebral i així ho experimenta una jove que, atrapada per la màfia xinesa, augmenta la seva capacitat cerebral per culpa d’unes drogues sintètiques. A mesura que va desenvolupant més capacitat cerebral pot fer coses inimaginables, com comunicar-se telepàticament o moure objectes amb la ment. Tot i que la idea de que utilitzem només un 10% és errònia, la pel·lícula està molt ben feta i utilitza un raonament admirable. Personalment m’encanta perquè la pròpia pel·lícula va evolucionant amb la protagonista i amb els seus problemes, com si el propi llargmetratge fos un personatge mes.


1. “Shutter Island”

I la millor pel·lícula per a mi es “Shutter Island”, un thriller psicològic ambientat en els anys cinquanta/seixanta sobre una investigació policial en un manicomi d’una illa. Protagonitzada per Leonardo DiCaprio (Teddy Daniels) i Mark Ruffalo (Chuck Aule), és la meva pel·lícula preferida per la manera en que es desenvolupa la història i es van descobrint tots els misteris. No vull parlar més de l’argument de la pel·lícula perquè crec que l’heu de descobrir vosaltres mateixos, ja que es una pel·lícula realment espectacular.

 

Fem més gran la llista? Recomana’ns pelis de sofà + manta.

     

Marc Camardons

MARC CAMARDONS
Em dic Marc Camardons, tinc 16 anys i sóc estudiant de segon de Batxillerat a Andorra. Sóc un apassionat del cinema i de les series de televisió. M’agrada molt escriure històries i guions, mirar pel·lícules i jugar al meu esport preferit: l’hoquei patins. En un futur m’encantaria estudiar cinema i poder dedicar-me a això que tant m’apassiona.

 


Demana el carnet