INFORMACIÓ

Dermandtek


Placeholder

SOS! Tinc grans a la cara


Per què em surten i què puc fer?

 

Un dia et mires al mirall i veus que t’han començat a sortir grans a la cara? No pateixis, si ets adolescent, és força probable que tinguis acne. De fet, 8 de cada 10 joves que esteu a la pubertat ho patiu, per tant es considera una fase normal en el nostre creixement: NO ALARMA.

 

Ara bé, si l’acne t’angoixa, a continuació t’expliquem què és i què pots fer per portar-ho amb més normalitat.

 

 

Què és l’acne?

 

 

L’acne és el trastorn cutani més habitual en l’adolescència. Es produeix perquè els andrògens (les teves hormones es disparen) estimulen la producció de seu cutani i aquest seu pot acabar obstruint els conductes de les glàndules sebàcies.

 

Aquesta obstrucció és la que provoca l’aparició de barbs (grans interns), que són el signe bàsic de l’acne i el primer punt de partida de la cascada de lesions inflamatòries a la nostra pell, o sigui, el que popularment coneixem com a grans.

 

 

Què puc fer?

 

Renta’t la cara

 

 

Si et rentes la cara una o dues vegades al dia amb sabó i aigua tèbia és possible que notis millores. Sobretot fes-ho amb suavitat, ja que si ho fas amb força pots irritar-te la pell i els porus.

 

 

Vigila amb el maquillatge

 

 

Si utilitzes maquillatge o crema de protecció solar, t’aconsellem que utilitzis aquells productes que estan catalogats com a no comedogènics o oil free, adequats per a pells grasses.

 

 

El cabell

 

 

Si utilitzes gomina, vigila que el producte no estigui en contacte amb la cara. I si tens el cabell llarg o fas exercici, renta’t el cabell amb certa freqüència.

 

 

La xocolata és un problema?

 

 

Pots menjar el que vulguis, el que sí cal tenir present és que un excés de sucres d’absorció ràpida (xocolata, gormanderies, sucs de fruita no naturals, brioxeria…) en un breu període de temps poden facilitar l’aparició o l’empitjorament de la pell.

 

 

No te’ls rebentis

 

 

Ho sabem, és complicat, però si intentes rebentar els grans, pots originar l’efecte contrari: augmentar la inflamació, que se t’infectin o, el que és pitjor, que et quedin marques.

 

 

Sabies què?

“L’acne adolescent afecta amb més freqüència el sexe masculí, mentre que les dones són més propenses que els homes a patir acne durant l’edat adulta. Això es deu al fet que, sovint, l’acne pot ser un indicador d’un desajust hormonal o pot ser causat per un mal ús dels cosmètics habituals”.

 

 

Què més puc fer si no em marxen?

 

 

Has de tenir paciència, ja que, com has pogut llegir, és un trastorn que es calcula que afecta el 80% de les persones en algun moment de la seva vida.

 

Tot i així, si et preocupa, visita un dermatòleg perquè t’ho miri (comenta-ho als teus pares, si ets menor d’edat).

 

 

Per a més informació, posa’t en contacte amb Dermandtek

 

DERMANDTEK – CLÍNICA DERMATOLÒGICA
Av. Esteve Albert, 17, local 2, baixos
AD700 ESCALDES-ENGORDANY
TEL.: 886100
Info@dermatologiaandorra.com
www.dermatologiaandorra.com

 

 

Dermandtek


Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet