INFORMACIÓ

Placeholder

Els reptes de l'estiu


Aventura't amb aquests challenges

 

1. Ordino Estripagecs

 

 

Aconseguirem coronar els sis pics més emblemàtics d’Ordino? El repte “Ordino estripagecs” ens proposa conèixer els pics d’Ordino tot descobrint els “estripagecs”, unes estructures de ferro que antigament protegien les finestres de les cases per evitar que hi entrés algú.

 

En arribar al cim, fes-te la foto i completa el repte per rebre el teu premi. Com? Informa de tot aquí.

 

Pics a coronar:

 

  • Pic de Casamanya, 2.740 m
  • Pic de l’Estanyó, 2.915 m
  • Pic de la Serrera, 2.913 m
  • Pic de la Font Blanca, 2.903 m
  • Pic de Tristaina, 2.878 m
  • Pic de Cataperdís, 2.805 m

 

Comença el challenge!

 

 

2. Els Murs d’Aigua

 

 

A Andorra tenim cinc estanys naturals amb la seva presa hidràulica repartits entre la vall del Madriu i la vall del Valira d’Orient. FEDACULTURA proposa un repte per als apassionats de la muntanya perquè coneguin aquests indrets meravellosos i descobreixin el seu costat útil i més desconegut. Els recorreguts proposats es fan per camins senyalitzats sense dificultat tècnica excessiva.

 

Per als qui completem la visita dels cinc estanys amb la seva presa i ens fem una fotografia amb el seu tòtem identificador, podrem recollir un obsequi al MW Museu de l’electricitat penjant les fotos a Instagram amb el hashtag #mursdaigua.

 

Els cinc estanys són els de l’Illa, Juclar, Cabana Sorda, Vall del Riu i Engolasters.

 

 

3. Geocaching, a la recerca del tresor

 

 

Ens unim al joc de cerca del tresor més gran del món?

 

La geocerca o geocaching és un joc a l’aire lliure de cerca de tresors al món real amb l’ajuda de dispositius GPS. Els participants han d’anar a unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar-hi el geoamagatall (contenidor) amagat per altres jugadors.

 

En els contenidors, geoamagatalls, hi ha un llibre de registre en què els jugadors escriuen la data, el seu nom d’equip i un petit escrit si ho desitgen, per tal de deixar constància que s’ha trobat el contenidor. En el contenidor hi ha objectes que els jugadors poden intercanviar. Hi ha normes de no deixar-hi objectes inflamables ni caramels ni objectes que desprenguin olor per no cridar l’atenció d’animals.

 

Els contenidors poden tenir diferents mides i formes, des de carmanyoles de plàstic fins a recipients especials comercialitzats per aquest joc. Han de ser recipients impermeables que protegeixin el registre de visites i els objectes d’intercanvi de les condicions meteorològiques.

 

A Andorra tenim ni més ni menys que 307 tresors amagats!!

 

Comencem l’aventura?

 

1. Hem de crear un compte en línia a través de l’app de Geocaching per veure un mapa amb tots els geomagatalls que hi ha a prop nostre.

 

2. Hem d’utilitzar l’app per a navegar cap a un geomagatall proper. No us oblideu de dur un bolígraf.

 

3. Un cop haguem trobat el geomagatall, signem i datem el llibre de registre. Tornem a amagar-lo exactament on l’hem trobat i compartim l’experiència en línia.

 

 

4. Troba el Tamarro

 

 

Tamarros? Sabeu què són? Els anem a buscar? Nou challenge: aquest estiu, hem de trobar ni més ni menys que 7 tamarros.

 

Els tamarros són éssers entremaliats, meitat llegenda i meitat imaginació, que viuen en el seu món particular i són els protectors de la natura i dels boscos. A Andorra n’hi ha almenys set, un a cada parròquia.

 

Abans de començar la cerca, hem de passar per una de les oficines de turisme i aconseguir el llibre/carnet dels tamarros. A mida que els anem trobant, s’han de marcar al llibre/carnet amb el símbol corresponent. Un cop completada la cerca dels set tamarros, hem de presentar el llibre/carnet a l’oficina de turisme més propera i demanar el premi.

 

Us animeu a trobar-los? Entreu aquí.

 

 

Consells per a realitzar els reptes:

 

1. Hem de portar sempre un mapa de muntanya detallat de la zona, on hi hagi tots els camins i senders marcats, les corbes de nivell i les alçades corresponents. No serveixen els mapes de carreteres.

 

2. Abans de sortir, informeu-vos de les condicions meteorològiques i de la seva possible evolució. Hem de renunciar a l’activitat si les previsions són dolentes.

 

3. Si no veiem clar continuar l’excursió, a causa d’un camí en mal estat, de la meteorologia o perquè algun company no es troba bé, hem de saber renunciar a fer-la i tornar enrere.

 

4. Hem d’anar sempre acompanyats o, en tot cas, comunicar a algú l’activitat prevista.

 

5. Utilitzem material i equip adequats per a l’activitat.

 

6. En cas d’accident, hem d’avisar els serveis d’emergències a través del 112.

 

7. Hem de respectar les senyalitzacions de perill.

Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet