INFORMACIÓ

Placeholder

Com sobreviure als exàmens


Tips per superar l’estrès dels exàmens

 

Les setmanes d’exàmens, ja sigui a l’ESO, batxillerat o la uni són sempre estressants, sobretot si ets del que ho deixa tot per a últim moment. Tot i així, sempre hi ha trucs que ens ajudaran a que aquesta època de l’any sigui menys dramàtica.

 

 

Cuida’t

 

 

Moltes vegades donem prioritat màxima a estudiar i ens oblidem cuidar-nos. ERROR! Cuidar-se i tenir bons hàbits és molt important per concentrar-nos i que el nostre rendiment sigui millor.

 

Aquest són alguns hàbits que hauries de seguir mentre estudies:

 

– Menja bé i beu aigua. Alimenta’t de manera conscient, pausadament i amb aquells aliments que t’aportin una bona dosi d’energia (fruita, verdura, arròs, pasta…).

 

– Fes exercici. Una estona d’exercici t’ajudarà a desconnectar, activar-te i concentrar-te millor. Practica el que més t’agradi.

 

– Dormir. Dorm les 8 hores per aixecar-te amb les piles ben carregades.

 

– Meditació, relaxació. Si ets una persona que s’estressa i es bloqueja amb facilitat practica exercicis de relaxació o meditació. T’ajudaran a posar el focus i a prendre’t les coses amb més tranquil·litat.

 

 

 

Fes pauses

 

 

Estudiar 24/7, encara que ho sembli, no es gens productiu ni saludable. Per tant, no et sentis culpable si fas pauses mentre estudies, de fet ajuden a oxigenar una mica el cap.  Això sí, quan sigui l’estona d’estudiar allunya els elements que et distreguin: mòbil, per exemple.

 

Planifica les teves hores d’estudi i les teves hores de descans, per exemple, descansa 10 minuts després de 20 minuts d’estudi.

 

 

 

Parla

 

 

Si estàs estressat pels teus exàmens, no és necessari que t’ho guardis per a tu. Parla amb algú de confiança i explicar-li. Probablement et sentiràs millor després de parlar de les teves preocupacions.

 

També et pot ajudar compartir com van els estudis amb els teus companys de classe. Segurament que moltes angoixes que tens són compartides i us podeu donar un cop de mà.

 

 

 

No et pressionis

 

 

WAIT! Durant les setmanes d’exàmens patim molta pressió, però has d’intentar no donar-li massa atenció al que fan els altres.

 

Concentrat en tu mateix/a, marca’t els teus objectius i sigues realista. Cadascú té la seva manera d’estudiar.

 

De fet, una bona fórmula és fer-te un calendari d’estudi on et marquis que faràs cada dia. D’aquesta manera podràs fer una previsió i no t’angoixaràs tant. Poc a poc!

 

 

 

BE POSITIVE

 

 

Intenta tenir una actitud mental positiva. Si et dius que pots aprovar, estaràs en un estat d’ànims molt millor per estudiar i per afrontar el dia de l’examen. Funciona.

 

Molta sort!!

Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet