INFORMACIÓ

sisegrau-logo


Placeholder

Vull crear el meu web


Què necessito saber a l'hora de fer-ne un

Web

 

Com a emprenedor és important que, un cop creat i registrat el teu negoci, passis a donar-li la presència en línia que necessita de la manera adequada. No saps per on començar? T’ajudem:

 

 

 

Escollir el domini correcte

 

El domini és l’adreça web que li vols donar al teu negoci. És fonamental que els usuaris et puguin trobar fàcilment. Pots pensar en un domini que correspongui al nom comercial de l’empresa o un domini estratègic perquè la gent et trobi de manera més fàcil. Per exemple, si obres una clínica veterinària, doncs pots utilitzar com a domini www.veterinariaandorra.com.

 

Un altre factor important del domini és si vols que la seva extensió sigui .ad, .com, .org. Quan parlem d’empreses, t’aconsellem que optis pel .com, perquè et permetrà posicionar-te millor a Google a escala internacional.

 

En cas que vulguis registrar un domini .ad, tingues en compte que el procés és diferent i no ho podràs fer mitjançant webs com el Dinahosting. Trobaràs més informació sobre el registre de dominis .ad al web ompa.ad.

 

 

Contractar un allotjament per al teu web

 

L’allotjament és, bàsicament, l’espai que llogues dins d’un servidor per poder-hi guardar tots els continguts i dades necessaris perquè el teu web funcioni i sigui visible a Internet.

 

És un servei de pagament imprescindible en el teu negoci i que hauràs de mantenir anualment. Igual com per a contractar un domini, hi ha diversos llocs que ofereixen el servei d’allotjament i també és un servei que solen oferir les agències especialitzades en màrqueting digital.

 

 

Seleccionar un web adequat a la teva empresa

 

 

Vols fer un web senzill que serveixi com a carta de presentació del teu negoci i dels serveis que ofereixes o, per contra, vols fer un web complet on fins i tot incorporis un e-commerce?

 

Pensa en els elements que hi vols afegir, ja que la creació d’un lloc web és una inversió important i no et farà gràcia si en uns mesos l’has de tornar a canviar, perquè no havies previst segons quines millores.

 

Hi ha diversos tipus de llocs web:

 

Webs dissenyats amb codi propi: vols alguna cosa molt concreta? Aquests webs són dissenyats per professionals de la informàtica o programadors. Són webs fets a mida, per tant, també has de tenir en compte que serà difícil d’actualitzar o de deslligar-te de l’empresa si vols considerar finalitzada la relació laboral.

 

Webs dissenyats amb plantilles (com WordPress): és un tipus de lloc web que, tot i que segurament necessites l’ajuda d’un professional, et serà més fàcil de manipular i d’anar introduint-hi contingut tu mateix. A més a més, són webs que no et lliguen a una empresa o professional particular.

 

 

Que sigui responsive

 

Vivim amb el mòbil 24/7, així que pensa en un web que s’adapti a la perfecció als mòbils, ja que la majoria de les visites les rebràs mitjançant aquests dispositius.

 

 

Necessites un e-commerce?

 

Els webs de compra en línia poden estar fets amb codi propi o amb plantilles que permetin incorporar-ne la funció. En aquest sentit, segons com sigui el teu web en línia i la quantitat de productes que vulguis incloure-hi, pots fer el teu e-commerce amb WordPress, Prestashop, Magento…

 

T’aconsellem que, en aquest cas, et deixis aconsellar per un professional a l’hora d’escollir el lloc web ideal i de poder incloure-hi el sistema de pagament de manera segura i efectiva.

 

 

La importància del posicionament SEO

 

 

El SEO és la manera que té un web de posicionar-se, sense pagar per aconseguir-ho, en els primers llocs dels cercadors (com ara Google) quan es fa una cerca per paraules clau.

 

Tingues en compte que no és un resultat que s’aconsegueix d’un dia per l’altre i hauràs d’anar treballant l’estructura i el contingut del web de forma periòdica i sempre millor si ho fas des de la creació.

 

Hi ha diversos aspectes que influeixen en el SEO: domini, descripcions meta, arquitectura del web, enllaços, url, usabilitat, temps de càrrega de les pàgines, paraules clau… Vés revisant tots aquests aspectes i mantingues el web actualitzat, per exemple, amb un blog.

 

També pots posicionar el teu web a través d’anuncis de pagament, l’anomenat SEM.

 

Vols més informació entorn a la creació d’un lloc web i estratègies de comunicació? Visita el blog de SisèGrau.

sisegrau-logo


Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet