INFORMACIÓ

logo_tempus


Placeholder

Comptabilitat? Done


Com gestionar les finances de la teva empresa

 

Si tens la teva empresa, la comptabilitat i la gestió de les finances no poden estar en un segon pla.

 

Portar una bona gestió de les finances del teu negoci és molt important per evitar situacions de risc, aprofitar la tresoreria al màxim i, el més important, tenir la informació necessària per fer créixer la teva empresa.

 

Si ets nou en aquest àmbit, aquí tens 5 tips que t’ajudaran a gestionar correctament les finances de la teva empresa i assegurar-te una bona liquiditat.

 

 

1 – Diferencia les finances personals de les del teu negoci.

 

L’error de molts emprenedors és creure que tots els diners que té a l’empresa són de la seva pertinença, però en realitat els diners són part del creixement i amb ells has de fer estratègies pel teu negoci, així com cobrir les despeses.

 

Tan aviat com puguis, incorpora un salari fix per a tu (segons les teves necessitats i depenen de l’estat de l’empresa). No et paguis més del que l’empresa et pot pagar i paciència, segons l’empresa creixi, et podràs anar augmentant aquest salari.

 

També és recomanable tenir dos comptes diferents, un per a les finances personals i un altre per al negoci, d’aquesta manera es diferencia millor els ingressos i despeses de cada compte.

 

 

2 – Costos Fixos VS. Costos Variables.

 

És important diferenciar entre els Costos Fixos i els Costos Variables.

 

Els Costos Fixos són les obligacions de pagament que tens cada mes, independentment del teu volum de vendes (lloguer, sou, impostos, manteniment pàgina web o software informàtic)

 

Els Costos Variables són els que depenen directament del volum de producció o vendes (matèria primera o compra de productes).

 

Per tal de no caure en situacions econòmiques negatives, al principi és molt important escollir amb molta cura els Costos Fixos que s’han d’assumir.

 

 

3 – Elabora pressupostos i projeccions financeres.

 

Són molts els emprenedors que no disposen d’una planificació econòmica a curt i mitjà termini, i això és importantíssim!

 

Un primer pas és registrar la previsió dels ingressos i despeses a un any vista. L’objectiu és preveure l’estat del teu negoci durant els pròxims mesos i, gràcies a aquesta informació, prendre les millors decisions.

 

Aquesta previsió et permetrà evitar situacions desagradables (per exemple, no disposar de diners per fer pagaments), t’ajudarà a optimitzar els beneficis del negoci i t’orientarà per saber quina proporció es pot reinvertir.

 

Recordeu, hem de ser REALISTES!

 

 

4 – Inverteix per continuar creixent.

 

Si vols que la teva empresa creixi, has d’invertir en ella. Això és absolutament imprescindible, però segur que et sorgeixen dubtes com “en què puc invertir?”, “quan he d’invertir?” o “en quin moment hauria d’invertir?”.

 

Per saber en què pots invertir has d’analitzar el teu negoci i respondre aquestes altres preguntes: “quina partida d’inversió és més necessària?” o “quina serà la rendibilitat de la inversió?”.

 

Per saber quan hauries d’invertir i quants diners, és necessari disposar d’un pressupost, ell et donarà les respostes a aquestes preguntes.

 

 

5 – Porta la comptabilitat al dia.

 

Primer de tot, portar la comptabilitat del teu negoci és OBLIGATORI. Si a més ho fem de manera regular, la comptabilitat ens donarà la informació actualitzada de l’estat del negoci i això ens permetrà prendre millors decisions i corregir possibles desviacions en el pressupost.

 

Conèixer a l’instant les nostres pèrdues o guanys, ens permetrà actuar ràpidament sense marge d’error.

 

 

Si prefereixes que et donin un cop de mà amb la gestió de les finances de la teva empresa, pots contactar amb Tempus Assessors per demanar pressupost i que ells t’assessorin.

logo_tempus


Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet