INFORMACIÓ

Placeholder

Què és pot fer a partir d'ara?


T’expliquem tot el que sabem de la "nova normalitat"

 

A partir de l’1 de juny hi ha una represa de l’activitat generalitzada. Això què vol dir? Doncs que el desconfinament és una realitat, tot i que haurem de mantenir unes mesures de seguretat i les indicacions que se’ns donin en espais, comerços i locals. 

 

Segurament t’estàs fent moltes preguntes: puc quedar amb la família?, puc anar a prendre alguna cosa amb els amics?, quan obre el cinema?, puc sortir d’Andorra?, entre d’altres.

 

A continuació t’expliquem tot el que sabem fins a la data: 

 

1. Puc anar a la perruqueria?

 

 

Sí, pots anar a la perruqueria però hauràs de demanar cita prèvia i mantenir les mesures de seguretat com per exemple l’ús de mascareta i la distància.

 

 

2. Puc quedar amb els amics?

 

 

Pots quedar amb els amics però eviteu realitzar activitats amb una gran concurrència de gent i manteniu SEMPRE les mesures de seguretat.

 

 

3. Puc anar a veure a la família?

 

 

Sí, des del divendres 29 de maig està permès el reagrupament de persones. Tot i així, et recomanem que mantinguis certes mesures de seguretat.

 

 

4. Han obert els centres educatius?

 

 

Els centres educatius han obert però cadascun amb mesures concretes i limitant el seu aforament. Això vol dir que segons on estudiïs, el curs que estiguis cursant i les teves necessitats o de la teva família, tornaràs a l’escola o mantindràs la formació de manera on-line.

 

 

5. Puc sortir d’Andorra?

 

 

Sí, ja s’ha confirmat que des del 21 de juny els ciutadans andorrans, nacionals i residents, es podran moure per tota Espanya.

 

 

6. Puc anar a la muntanya?

 

 

Sí, pots anar a la muntanya i ho pots fer a qualsevol hora ja que s’han eliminat les franges horàries.

 

 

7. Puc fer barbacoes?

 

 

Tens disponibles diferents berenadors on pots fer barbacoa. Si vols realitzar una barbacoa et recomanem que vagis d’hora perquè puguis trobar taula.

 

 

8. Obriran els restaurants i bars?

 

 

Sí, ja pots gaudir d’un cafè en un terrassa o en el seu interior. Tingues en compte que tants els restaurants com els bars tenen aforament limitat i hauràs de seguir les mesures de seguretat de l’establiment.

 

 

9. Puc anar a comprar-me roba o algun aparell electrònic?

 

 

Sí, moltes botigues ja han obert les seves portes. Segons el dia pot ser que trobis una mica de cua per accedir a l’establiment, però tingues paciència.

Recorda que en qualsevol botiga o centre comercial hauràs de dur la mascareta, netejar-te les mans amb gel hidroalcohòlic, fer cas als circuits que s’hagin estipulat en els espais així com mantenir la distància de seguretat.

Tanmateix, recorda que molts establiments disposen d’un e-commerce.

 

 

10. Podré banyar-me en una piscina exterior a l’estiu?

 

 

Les piscines estan obrint gradualment. Actualment, es troben obertes la Piscina de la Mola i la piscina dels apartaments Giberga a l’Aldosa.

 

D’altres piscines com la piscina del Prat del Molí a la Massana encara resten tancades, però amb la intenció d’obrir a finals d’aquest mes de juny.

 

Recordeu que totes les piscines obertes o per obrir tenen un aforament limitat i s’hauran de seguir les mesures de seguretat que s’indiquin.

 

 

11. Hi haurà festes majors?

 

 

Els 7 comuns tenen previst celebrar les festes majors, adaptant-les a les mesures de precaució per evitar el risc de contagi.

 

Un dels canvis que ja estan clar és l’eliminació de qualsevol acte nocturn. Per tant, l’agenda de les festes majors serà bàsicament diürna i s’espaiaran els actes per evitar aglomeracions.

 

Esperarem a veure les programacions!

 

 

12. Quan puc tornar al cinema?

 

 

A partir del divendres 5 de juny! Els Cinemes Illa torna a obrir amb pel·lícules que no van poder estrenar i clàssics i amb entrada reduïda! Et recomanem que compris l’entrada on-line ja que l’aforament es pot veure reduït.

 

 

13. Puc visitar un museus? 

 

 

Des del 2 de juny reprenen l’activitat la majoria de museus i alguns ho fan amb entrada gratuïta. Per accedir als museus és obligatori l’ús de la mascareta, la desinfecció de les mans i realitzar el pagament amb targeta bancària.

 

 

14. Es poden fer reserves per viatjar?

 

 

Pots realitzar reserves d’allotjament o compra de bitllets de transport, però has de tenir en compte que actualment hi ha restriccions de viatge i potser que en alguns destins no es permetin viatges turístics.

 

 

15. Puc anar al gym?

 

 

Ja pots anar al gimnàs tot i que és possible que hi hagi instal·lacions o maquinària no disponible. En tot cas, recorda que hauràs de seguir les mesures de seguretat.

 

 

16. Quan podrem anar als espais de lleure?

 

 

No tenim aquesta informació detallada però els diferents espais aniran obrint gradualment. T’aconsellem consultar els espais de lleure que t’interessen per estar al dia.

 

 

Ens hem deixat alguna activitat sense resposta?  Recorda que per a totes les activitats has de tenir en compte les següents mesures: 

 

S’eliminen les franges horàries

 

S’han d’evitar les activitats amb una gran concurrència de persones.

 

Cal mantenir una distància mínima de seguretat d’1,5 metres.

 

Es permeten agrupacions de familiars i persones amb una vinculació molt estreta de fins a 15 flexibilitzant les mesures de distanciament.

 

Es permeten agrupacions fora de la unitat de convivència de 10 persones mantenint distàncies / mascareta.

 

La distància no s’aplica entre persones de la mateixa unitat de convivència (persones que conviuen habitualment o bé que formen part de la mateixa família).

Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet