INFORMACIÓ

Crèdit Andorrà


Placeholder

Com obrir un compte bancari?


Quins són els passos a seguir i quin tipus de compte necessites

 

Marxes a estudiar fora? Comences a treballar? O potser vols estalviar pel futur? En aquests casos i en molts d’altres, és necessari tenir obert un compte bancari.

 

Quan arriba aquest moment és important que tinguis en compte alguns conceptes perquè triïs la millor opció. Som-hi?

 

 

1. On m’obro el compte bancari?

 

Per escollir l’entitat bancària és aconsellable que t’informis de quins avantatges i serveis t’ofereix cada banc, així com de les condicions d’obertura.

A més a més, és important que triïs un banc on puguis fer-te un compte jove, ja que segurament tindràs molt més beneficis. Almenys durant uns anys!

 

CONSELL: Segurament necessitaràs una targeta de pagament al teu compte bancari per poder ingressar i treure diners o bé fer les teves compres diàries. Normalment les entitats que tenen comptes bancaris per joves, t’ofereixen una targeta de pagament amb molts avantatges com és el cas de Crèdit Andorrà que t’ofereix el Carnet Jove 16PUNT30, la modalitat financera del Carnet Jove Andorra.

 

Entre els seus avantatges hi ha l’assistència en viatges gratuïta, poder treure diners en caixers automàtics d’arreu del món sense que Crèdit Andorrà et cobri comissió o accedir a més de 37.000 descomptes disponibles amb el Carnet Jove per tot el món.

 

 

2. Tipus de comptes

 

Abans d’obrir el compte t’has de plantejar per a què el vols. Això t’ajudarà a escollir si has d’obrir un compte corrent, un compte nòmina o un compte d’estalvi. Quina és la diferència?

 

 

Compte corrent

 

Amb aquest tipus de compte podràs realitzar les teves operacions habituals, per exemple podràs fer ingressos i reintegraments d’efectiu, rebre i enviar transferències, domiciliar rebuts (la llum, el telèfon, el lloguer…) o tenir vinculada una targeta de dèbit o de crèdit. Aquest compte, per tant, és el que utilitzaràs en el teu dia a dia. Has de saber que en aquest tipus de comptes, algunes entitats et poden cobrar comissions de manteniment i administració.

 

 

Compte nòmina

 

Aquests comptes acostumen a oferir alguns beneficis. Si treballes, t’interessa obrir un compte d’aquest tipus i domiciliar-hi la teva nòmina. T’estalviaràs en molts casos comissions de manteniment i d’administració i a més, t’ofereixen condicions avantatjoses en préstecs i assegurances així com altres beneficis.

 

Compte d’estalvi

 

Imagina que tens un projecte de futur entre mans, un viatge programat o, simplement, vols tenir uns diners estalviats per si més endavant et fan falta; en aquests casos el que necessites és un compte d’estalvi, és a dir, un compte on faràs ingressos i només trauràs els diners quan ho necessitis puntualment.

 

CONSELL: El més habitual és tenir un compte d’estalvi i un compte corrent o nòmina, per poder tenir els teus diners d’estalvi separats del teu dia a dia. Per altra banda, si ets emprenedor o empresari et recomanem que tinguis almenys un compte corrent personal i un altre per a l’activitat professional.


 

 

3. Com obrir el compte bancari?

 

És molt fàcil, et pots dirigir a qualsevol oficina bancària o en molts casos pots iniciar la petició a través del web del banc. Per estalviar temps, val la pena que portis preparats alguns documents que segur que et demanaran: Passaport/DNI, certificat de residència del Comú i permís de residència, si s’escau.

 

ATENCIÓ: Segurament hauràs de signar i llegir molta documentació per l’obertura del/s compte/s i sabem que és realment un pal, però és important que ho facis per tenir-ho tot clar. Si durant aquest procés de contractació et sorgeixen dubtes o preguntes exposa-les a la persona que t’estigui atenent per a que te les resolgui.

 

Si tens menys de 18 anys i necessites obrir un compte bancari ho has de fer acompanyat d’un dels teus pares o tutors.


 

 

4. Seguiment del teu compte

 

Per poder veure els moviments dins del teu compte o controlar les teves despeses, et recomanem que contractis el servei de banca electrònica, totalment gratuït. Aquest servei et permet consultar els teus comptes des de qualsevol dispositiu les 24h/els 365 dies de l’any.

 

En definitiva perquè portis la gestió del teu compte bancari sense que aquesta suposi un mal de cap.

 

CONSELL: et recomanem que et descarreguis l’app del teu banc per accedir ràpidament a través del teu mòbil.

Crèdit Andorrà


Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet