INFORMACIÓ

Dermandtek


Placeholder

Prendre el sol... però amb protecció


Consells que hem de seguir per exposar-nos al sol de manera saludable

 

Ja ha arribat l’estiu i a tots ens agrada prendre el sol ja sigui a la piscina, a la muntanya, a la platja o tot prenent un beure amb els amics en una terrassa. Hem de saber, però, que fer-ho sense protecció ens pot ocasionar problemes a la pell. La pell té memòria i el risc principal de patir un càncer de pell és l’antecedent de cremades solars que patim durant la infància i la joventut.

 

Així, doncs, aquí trobaràs uns consells fàcils, perquè aprofitem el sol de manera saludable!

 

 

Quins consells podem per prendre el sol amb protecció?

 

 

1. Posar-nos el protector solar mitja hora abans de sortir de casa.

 

2. Evitar prendre el sol entre les 12 h i les 17 h, ja que és quan el sol està més a prop de l’atmosfera terrestre.

 

3. Hem de ser conscients que portem molts dies confinats i la nostra pell necessita un període d’adaptació. Per aquest motiu cal prendre el sol d’una forma gradual cada dia.

 

4. Aplicar-nos la protecció solar cada dues hores i després de cada bany (o de suar intensament).

 

5. Utilitzar, sempre que sigui possible, protecció solar física, com ara les ulleres de sol, una gorra o fins i tot roba sintètica, si tens una pell més sensible.

 

6. Beure molta aigua, ja que és un element que neutralitza part de l’efecte nociu de la radiació solar. Una pell deshidratada i seca és més fàcilment agredida pel sol. Així que ja ho saps, cal hidratar-se ;).

 

7. Cuidar-nos la alimentació, ja que una dieta rica amb fruites i verdures fresques atorga a l’organisme una protecció solar extra des de l’interior del nostre cos.

 

 

I quina crema solar utilitzo?

 

 

Les cremes solars són importants per a reduir la quantitat de radiació ultraviolada. Segurament hauràs vist les sigles FPS en les cremes solars. Aquestes corresponen al factor de protecció d’una crema solar i indiquen quina capacitat té per a retardar una cremada solar (vermellor).

 

Els FPS per sota de 30 tenen una eficàcia molt reduïda per a protegir la pell i tenen una utilitat escassa en aquest sentit. L’efectivitat protectora entre 30 i 50 FPS augmenta proporcionalment i, per sobre de 50, la capacitat és força similar entre ells (per això molts són denominats “50+” i no especifiquen exactament quin factor és per sobre de 50). Així, doncs, un FPS100, per exemple, no protegeix el doble que un FPS50.

 

Per tant, es recomana que totes les persones utilitzem un protector solar FPS50 per a tot el cos, inclosa la cara. Si volem utilitzar protectors solars diferents per a la cara i per al cos, és recomanable utilitzar preparacions oil-free per a la cara (per a evitar els barbs i l’acne) i per al cos, fórmules fàcils d’estendre (com ara cremes o gels).

 

A més a més, es recomana no reduir el factor de protecció del protector solar, ja que es perd una gran part del seu efecte. Per exemple, si iniciem la temporada d’estiu amb un FPS 50 i, una vegada bronzejats (+4FPS), utilitzem un FPS30, perdem 16 FPS. Això incrementa el risc de càncer de pell.

 

ATENCIÓ! Els protectors solars no eviten que la pell es bronzegi, només alenteixen (en baix grau) la velocitat en què ho fa i intenten evitar que es cremi.

 

No dubtis a consultar un professional de dermatologia davant qualsevol dubte o davant l’aparició de qualsevol lesió nova a la pell. És recomanable efectuar una revisió cutània amb un/a dermatòleg/dermatòloga una vegada a l’any com a mínim i fer la consulta sempre que s’observin canvis en una lesió existent o bé davant d’una nova lesió.

Dermandtek


Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet