INFORMACIÓ

Dermandtek


Placeholder

Fer-me un tatuatge... sí o no?


Recomanacions que has de llegir abans de fer-te’n un

 

Se t’ha acudit fer-te un tatuatge? Escriure’t una frase o dibuixar-te un símbol és una elecció important, encara que no t’ho sembli, i has de tenir en compte diferents temes perquè, si finalment decideixes fer-ho, l’experiència sigui un èxit.

 

 

Respon a aquestes preguntes:

 

 

– Per què me’l vull fer?

 

Les motivacions per tatuar-se poden ser diverses: perquè em vull diferenciar o perquè vull pertànyer a un grup, perquè estèticament m’agrada, perquè vull portar amb mi un record, la meva sèrie favorita, etc.

 

– En quina part del cos me’l vull fer?

 

Zones com l’espatlla, l’escot, els canells i els turmells són més propenses a presentar cicatrització anòmala (queloide).

 

El coll, l’avantbraç i el dors de la mà són parts del cos molt visibles i poden ser complicades de dissimular en les ocasions en què no desitgis ensenyar-los, com podria ser en una entrevista de feina.

 

La presència de pigues a la zona tatuada pot alterar la seva futura avaluació i complicar la valoració dermatològica en la prevenció del càncer de pell, per exemple.

 

– Quant em vull gastar per un tatuatge?

 

El cost de fer-se un tatuatge dependrà de la seva grandària, la reputació del tatuador, la durada de la sessió, la presència o no de colors, el lloc a tatuar, el detall del tatuatge i el disseny.

 

– Com crec que respondrà el meu cos?

 

Si tens una malaltia que propiciï la sagnia o estàs prenent medicació anticoagulant, intenta evitar tatuar-te. Si pateixes psoriasi, vitiligen o lupus discoide, tingues en compte que el traumatisme de l’agulla sobre la pell pot fer rebrotar el teu problema dermatològic.

 

– En un futur, estaré content/a del tatuatge?

 

Quan et facis un tatuatge has de pensar que t’acompanyarà durant tota la vida. Per tant, abans de fer-te’l, pensa que al llarg de la vida evolucionem.

 

 

 

 

La majoria de les persones que decideixen tatuar-se estan satisfetes amb la seva elecció a llarg termini. De totes formes, voler treure’s un tatuatge és una consulta força freqüent en el món de la dermatologia.

 

Actualment es calcula que un 20% dels individus que porten tatuatges han considerat en algun moment treure-se’l o tapar-ne algun.

 

Sigui quin sigui el motiu, és ben clar que eliminar un tatuatge és un procés molt més complicat que fer-lo i també molt més costós tant des d’un punt de vista econòmic com d’implicació i temps dedicat.

 

 

Me’l vull fer! On vaig?

 

La tècnica utilitzada per a la creació de tatuatges s’ha de considerar una cirurgia menor i, per tant, resulta de vital importància la metodologia, els materials utilitzats i l’asèpsia que apliqui el personal durant el procediment.

 

Escollir un bon tatuador professional i recomanat és indispensable i pot repercutir en la nostra salut.

 

També hi ha complicacions no infeccioses relacionades amb aspectes al·lèrgics davant del producte que s’utilitzi. És recomanable, sobretot si estem pensant a tatuar-nos colors, realitzar proves d’al·lèrgia a la tinta que serà emprada durant el procés (en especial, el color vermell).

 

tatuatges_2

 

 

Què he de tenir en compte un cop em faci el tatuatge?

 

 

Un cop et facis el tatuatge és important que segueixis les recomanacions del tatuador, ja que la pell tatuada es resseca i és important tenir-la hidratada.

 

També és important protegir la zona tatuada del sol, ja sigui evitant prendre el sol, cobrint la zona del tatuatge o utilitzant un protector solar amb factor 50.

 

És important que visitis un dermatòleg si durant els dies posteriors a haver-te fet el tatuatge tens alguna reacció o al·lèrgia. De fet, no només les primeres setmanes, sinó més endavant, ja que la pell pot reaccionar inclús anys més tard.

 

 

Si busques més informació, et pots posar en contacte amb Dermandtek.

 

DERMANDTEK – CLÍNICA DERMATOLÒGICA
Av. Esteve Albert, 17, local 2, baixos
AD700 ESCALDES-ENGORDANY
TEL.: 886100
www.dermatologiaandorra.com

 

 

Dermandtek


Contacta'ns si tens més dubtes

Demana el carnet