INFORMACIÓ

Logo experiències


Placeholder

Vull fer un voluntariat a Andorra


Consulta el recull de propostes en voluntariat nacional
Voluntariat nacional
Voluntariat Nacional

Cada dia milers i milers de persones s’ofereixen com a voluntaris arreu del món, ajudant aquells que més ho necessiten i amb un únic objectiu: fer del món un lloc millor i més just per a tothom. Tu pots contribuir-hi amb el teu temps, les teves competències i els teus coneixements. Aprofita aquesta oportunitat i crea un impacte positiu.

 

T’agradaria fer un voluntariat a Andorra?

 

A Andorra hi ha entitats i projectes que necessiten voluntaris per dur a terme la seva tasca. En vols conèixer algunes i sumar-t’hi?

AMIDA

Amida
Àmbit d’actuació: social

La finalitat d’aquesta associació és la promoció i el foment de la prevenció, l’educació, la formació professional, l’activitat laboral, l’esbarjo, l’atenció residencial i l’assistència sanitària, cultural i social de totes aquelles persones que presentin algun o altre tipus de disminució i resideixen, de manera legal i efectiva, a Andorra.

Com m’hi puc implicar?

Voluntariat Social: ajudaràs les persones que tenen diversitat funcional a realitzar activitats del seu dia a dia.

Quan m'hi puc inscriure?

La inscripció està oberta durant tot l’any i els horaris de voluntariat varien segons la demanda i la situació social de la persona atesa.

Quin tipus de jove busquen?

A partir de 18 anys i compromesos amb col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Pots contactar amb AMIDA a través del correu electrònic.

a/e: amida@andorra.ad

AAMA

Aama
Àmbit d’actuació: social

L’objectiu de l’associació és contribuir a mantenir la qualitat de vida digna dels afectats d’Alzheimer i donar suport als familiars.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament: acompanyaràs els pacients a visites mèdiques, a fer la compra i a altres necessitats personals.

 

Activitats: pots realitzar activitats dins dels centres sociosanitaris del país i dins de les dependències de l’Associació.

 

Suport: pots donar un cop de mà en esdeveniments, fires, gales, etc.

 

Suport i difusió de valors: gestió de xarxes socials, creació de nous materials, etc.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Les dates i la duració del voluntariat varien depenent de quin tipus de suport es faci. En cas de l’acompanyament, la data i la duració serà a convenir amb la família interessada i segons la seva necessitat, i en el cas d’activitats al centre sociosanitari, solen ser els caps de setmana d’11 h a 13 h o de 15.30 h a 17.30 h

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 16 anys amb sensibilitat, afabilitat i il·lusió.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Pots contactar-hi per telèfon, per Facebook o via correu electrònic:

T. +376 821 345 (demaneu per Núria)
a/e: aama.andorra@gmail.com
Facebook: @AAMA.ANDORRA

ASSANDCA

Assandca
Àmbit d’actuació: social

La seva tasca consisteix a ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia del càncer i les seves famílies. Tanmateix, també realitza diferents projectes divulgatius contra el càncer.

Com m’hi puc implicar?

Voluntari assistencial: ajudaràs a fer tasques d’acompanyament per fer més fàcil les gestions quotidianes de les persones que segueixen algun tractament oncològic, perquè no estiguin soles a l’hospital.

 

Voluntari d’esdeveniments: ajudaràs en l’organització i el desenvolupament dels tallers de lleure que organitzen i col·laboraràs en la realització i en el desenvolupament dels diferents esdeveniments solidaris que fan realitat al llarg de l’any, com ara la Caminada Solidària Contra el Càncer, els actes del Dia Mundial contra el Càncer o la jornada “Andorra contra el Càncer”.

 

Voluntari suport d’administració: donaràs un cop de mà a la gestió diària i logística de l’entitat.

Quan m'hi puc inscriure?

La inscripció està oberta durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Pots posar-te en contacte amb ASSANDCA emplena el formulari que trobaràs a continuació: FORMULARI i porta’l a C.Prada Casadet Edifici Prada Casadet. local C-D.

ASSOCIACIÓ AINA

Aina Andorra
Àmbit d’actuació: educatiu, cultural, medi ambient, promoció de col·lectius

L’Associació Aina de l’església de Canillo organitza colònies i campaments per a nens, nenes i persones joves amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre país, sensibilitzar en el respecte del medi ambient, potenciar l’esport, promoure el català, així com fomentar la creativitat i les virtuts de treballar en equip, i la solidaritat, entre d’altres.

Com m’hi puc implicar?

Monitors voluntaris: seràs monitor durant les colònies d’estiu que organitzen per a nens i nenes de 7 a 17 anys.

Quan m'hi puc inscriure?

Durant el mes de setembre i assistir durant tot l’any a les formacions i les reunions, on et prepararàs per a les colònies de l’estiu vinent.

Quin tipus de jove busquen?

Joves de 18 a 26 anys.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Pots contactar amb l’Associació Aina per correu electrònic o per telèfon.

T. +376 851 434
a/e: colonies.aina@andorra.ad

ATIDA

Àmbit d’actuació: social

Atida és l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra constituïda per un grup de persones trasplantades, en llista d’espera i donants, amb l’objectiu de recollir inquietuds, compartir experiències i donar suport a altres persones que es troben en la mateixa situació.

Com m’hi puc implicar?

Comunicació i difusió: suport a les xerrades que s’organitzen als centres educatius per a fomentar la donació d’òrgans i medul·la òssia. Pots participar-hi donant les xerrades o bé col·laborant en la definició dels mitjans i del suport per fer les xerrades.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. L’horari o temps de dedicació dependrà de la teva disponibilitat i de la manera d’implicar-te en el projecte.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 16 anys amb empenta i que coneguin o siguin sensibles a la donació d’òrgans i medul·la òssia.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Si vols més informació o vols implicar-te en el projecte, pots enviar un correu electrònic:

a/e: info@atida.ad

AUTEA

Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

L’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra té com a objectiu orientar i ajudar les persones amb TEA (trastorn de l’espectre de l’autisme) i les seves famílies, així com millorar la qualitat de vida de les persones afectades, defensar els seus drets i contribuir a la divulgació i al coneixement dels trastorns de l’espectre autista.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament: pots ajudar acompanyant una persona amb TEA a les seves activitats, a fer sortides puntuals o a passejar durant el cap de setmana.

 

Difusió: pots col·laborar en la difusió del trastorn de l’espectre de l’autisme a través dels teus canals de comunicació, amb els companys i amics, etc.

 

Organització d’activitats: pots ajudar donant recolzament en les activitats que s’organitzen o proposant activitats noves dirigides a les persones afectades o per donar a conèixer l’autisme en la societat.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Prèviament hauràs de fer una formació bàsica en TEA proporcionada per l’Associació.

Quin tipus de jove busquen?

Preferiblement joves majors d’edat. Si ets menor d’edat i t’interessa aquest voluntariat, l’entitat valorarà la proposta amb el consentiment dels teus pares o tutors legals. Si tens actitud i un grau de compromís alt, aquest és el teu voluntariat!

M’interessa! Com puc contactar-hi?

a/e: correuautea@gmail.com
Whatsapp. +375 321 190

BOMOSA

Bomosa
Àmbit d’actuació: social, medi ambient

Bomosa és una societat que impulsa projectes de caràcter social, animal i de protecció del medi ambient, per contribuir a crear una societat andorrana solidària.

 

A Bomosa desenvolupem projectes per a col·lectius vulnerables, projectes innovadors en el camp de la investigació i de la tecnologia, i col·laborem amb institucions i associacions andorranes.

Com m’hi puc implicar?

Suport en diferents activitats: pots col·laborar en la logística de diferents projectes, fires, activitats esportives i solidàries, xerrades i esdeveniments que organitza Bomosa per a millorar la qualitat de vida de les persones, dels animals i per a protegir el medi ambient.

 

Pots passejar gossos a la Gossera Oficial del Govern d’Andorra, per tal que surtin una estona de les seves gàbies. Pots fer aquesta tasca tots els dies de la setmana (excepte festius nacionals) de 10 h a 14 h.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Les dates i la duració del voluntariat varien depenent de quin tipus de suport es faci.

Quin tipus de jove busquen?

Busquen joves majors de 16 anys. En cas que t’interessi passejar els gossos de la Gossera i siguis menor de 16 anys, has d’anar acompanyat d’un adult.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Si vols més informació o vols implicar-te en algun dels projectes, pots trucar per telèfon o enviar un correu electrònic:

+376 861 450
a/e: info@bomosa.ad

CÀRITAS ANDORRANA

Caritas Andorrana
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

Càritas acull i acompanya persones vulnerables i excloses. Promouen l’apoderament de les persones per a què defensin el seus drets en els tres àmbits del desenvolupament integral: necessitats bàsiques, sentit de la vida i participació social.

Com m’hi puc implicar?

Programa Banc d’aliments: donaràs suport en el servei de manutenció alimentària a les famílies del país que es troben en una situació de precarietat econòmica i de risc d’exclusió.

 

Betània: ajudaràs al personal encarregat del magatzem a organitzar les donacions de mobiliari, d’electrodomèstics, entre d’altres, que van destinades a famílies amb pocs recursos.

 

Programa al teu costat: en aquest programa, impulsat des de Càritas Parroquial de Sant Julià de Lòria, faràs companyia a gent gran que viu en residències del país i que no tenen familiars que els visitin.

 

Programa presó: tallers, cinema, fòrums, entre d’altres. Ajudaràs a fer realitat activitats de dinamisme per als presos. Aquest programa també s’impulsa des de Càritas Parroquial de Sant Julià de Lòria.

 

Reforç de despatx: pots realitzar tasques d’administració i de recepció en dies puntuals a les oficines de l’entitat.

 

Programa campanya de Reis: els joves de diferents escoles del país col·laboren embolicant i preparant totes les joguines que es recullen durant Reis.

Quan m'hi puc inscriure?

La inscripció està oberta durant tot l’any (a excepció de la campanya de Reis, que es realitza durant el Nadal).

Quin tipus de jove busquen?

Has de ser major d’edat i tenir residència efectiva i legal al país.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Truca per telèfon o envia un correu electrònic a Càritas Andorrana i el responsable del programa de voluntariat valorarà els teus interessos, les teves motivacions i la participació en les possibles activitats de voluntariat.

T. +376 806 111
a/e: caritas.andorra@andorra.ad

CARISMA

Carisma Andorra
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

L’associació Carisma té com a objectiu contribuir al benestar social d’Andorra. La seva tasca se centra a oferir recolzament a entitats sense ànim de lucre, especialment a les dedicades a donar la capacitació i la feina a persones en una situació de necessitat social (principalment joves i persones amb una modificació de les seves capacitats), amb els beneficis obtinguts mitjançant les vendes de productes a les seves botigues.

 

A més, la seva tasca també es dirigeix a la promoció del benestar ambiental mitjançant la reducció del malbaratament i l’estalvi de recursos a través del reciclatge i la reutilització.

Com m’hi puc implicar?

Botigues: ajudaràs a col·locar els articles a la venda, a posar els preus, a atendre els clients, a gestionar tiquets, entre d’altres.

 

Publicitat i màrqueting: si tens coneixement en publicitat i màrqueting, també pots ajudar en feines puntuals de comunicació.

 

Esdeveniments: pots participar en esdeveniments i fires on es necessiti un reforç.

Quan m'hi puc inscriure?

Pots sol·licitar unir-te a l’equip Carisma durant tot l’any. Pel que fa a la disponibilitat, només necessites unes poques hores al mes.

Quin tipus de jove busquen?

Persones joves a partir de 18 anys amb iniciativa i treballadores, amb esperit d’equip i a qui els agradi participar en projectes socials.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Per a ser voluntari/ària, només cal que contactis amb Carisma a través de:

T. +376 346 244
a/e: carismaandorra@gmail.com

CREU ROJA ANDORRANA

Creu Roja Andorrana
Àmbit d’actuació: social, salut

La Creu Roja és l’organització humanitària amb més representació al món i amb més de 150 anys d’història. Assisteix totes les persones sense discriminar per motius de nacionalitat, raça, religió, classe social o opinió pública.

Com m’hi puc implicar?

Socorrisme: donaràs suport de primers auxilis en esdeveniments de caire esportiu, social, cultural i lúdic.

 

Intervenció social: participaràs en projectes que contribueixen a minvar les desigualtats existents a la nostra societat i contribuiràs a ajudar els col·lectius més vulnerables.

 

Joventut: desenvoluparàs el teu compromís social mitjançant accions de difusió dels valors del moviment i els seus principis fonamentals i impulsaràs campanyes i projectes en diferents àmbits com la salut, el medi ambient, l’educació, etc. Si tens entre 14 i 30 anys, pots integrar-te en aquesta àrea.

 

Activitats de salut pública: formaràs part de projectes i campanyes de promoció, difusió i sensibilització d’hàbits saludables, com ara les campanyes de donació de sang.

 

Comunicació i difusió dels valors institucionals: participaràs en la tasca de comunicar i difondre els valors i principis de la Creu Roja Andorrana, utilitzant els diferents canals de comunicació de l’entitat i compartint els valors de la Creu Roja en el teu entorn.

 

Relacions internacionals: prepararàs i faràs seguiment de projectes per al desenvolupament de la societat nacional i de l’ONG en general. També es pot participar en operacions d’intervenció en emergències.

 

CNF: des d’aquesta branca s’imparteixen tots els cursos i formacions. També hi pots col·laborar.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

A més, l’entitat organitza xerrades informatives quinzenals destinades a totes les persones interessades, on s’explica l’abast del compromís entre el voluntari o voluntària i la societat andorrana.

És essencial participar en les diferents formacions que l’entitat imparteix durant el procés d’incorporació d’un nou voluntari o voluntària per a adquirir els coneixements i les competències indispensables per realitzar les accions voluntàries de manera professional i segura.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 14 anys.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Si vols realitzar algun dels voluntariats que ofereixen, pots posar-t’hi en contacte emplenant el formulari que trobaràs a continuació: FORMULARI

FUNDACIÓ PRIVADA TUTELAR

Fundació Privada Tutelar
Àmbit d’actuació: social

La Fundació Privada Tutelar és una organització sense ànim de lucre que treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones en situació d’incapacitació, ara anomenada modificació de la capacitat. Així, doncs, la Fundació cuida i dona suport a persones, vetllant perquè els seus drets com a persona siguin respectats i s’aconsegueixi millorar la seva qualitat de vida.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament i suport: donaràs suport a les necessitats de relació i comunicació que tenen les persones ateses (realitzar diferents activitats d’oci, compartir vivències, jocs de taula, passejades, berenars, compra de roba, compra d’alimentació, etc.).

 

Suport en la difusió a les xarxes socials de les activitats que es realitzen, a través de la realització i maquetació de fotografies i vídeos, per donar visibilitat a les tasques de l’entitat.

 

Atenent a la disponibilitat del voluntari i a les necessitats de la Fundació, es programaran visites amb una persona determinada. Aquestes visites poden ser setmanals, quinzenals o mensuals. D’acord amb la disponibilitat del voluntari i amb l’activitat concreta que es vulgui dur a terme amb la persona, es concretaran uns dies i hores per realitzar les visites.

 

El voluntari es posarà en contacte amb el referent del cas, per analitzar els acompanyaments i informar sobre l’evolució de la persona acompanyada.

 

S’ha de tenir en compte que un projecte desenvolupat amb voluntaris planteja ritmes i variacions personals durant la seva realització. El temps que aporta el voluntari està condicionat pel temps lliure de què disposa en cada moment i és, per tant, variable.

 

Es podrà acordar un canvi de la persona assignada al voluntari quan aquest últim ho consideri oportú, sempre amb l’aprovació del referent, quan, per exemple, l’usuari no accepti la figura d’aquella persona o no s’arribés a crear un bon vincle entre ambdues persones.

Quan m'hi puc inscriure?

Pots inscriure-t’hi durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys amb una especial sensibilitat i un tracte humà acurat en la seva relació.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Si vols ser voluntari/ària o vols demanar més informació, pots posar-t’hi en contacte emplenant el formulari que trobaràs a continuació: FORMULARI.

FRIDAYS FOR FUTURE

Fridays For Future
Àmbit d’actuació: medi ambient

El moviment ‘Fridays For Future’ és un moviment internacional juvenil que té com a objectiu conscienciar la ciutadania de la necessitat de protegir el medi ambient davant efectes com el canvi climàtic.

Com m’hi puc implicar?

Participació en activitats d’acció i conscienciació: neteja de zones, participació en actes mediambientals, entre altres

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots posar en contacte durant tot l’any i t’informaran de les accions que estan desenvolupant.

Quin tipus de jove busquen?

Pots participar amb qualsevol edat; això sí, has d’estar implicat en el medi ambient.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Envia un missatge privat al seu compte d’Instagram i t’afegiran en un grup de Whatsapp, perquè estiguis assabentat de les activitats en què pots participar.

HOSPITAL NOSTRA SENYORA DE MERITXELL I EL CENTRE SOCIOSANITARI EL CEDRE

Àmbit d’actuació: social, salut

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i el Centre Sociosanitari el Cedre compten amb un equip de voluntaris/es disposat a fer companyia als pacients que ho desitgin (conversar, passejar, llegir, fer companyia…).

Com m’hi puc implicar?

Voluntariat d’acompanyament: donaràs suport efectiu i acompanyament a les persones usuàries i/o famílies que es troben en situació de solitud i en podràs millorar així el benestar durant la seva estada al centre. Alleugeriràs algunes sobrecàrregues familiars que comporten l’ingrés d’un familiar, per tal que la família pugui disposar de moments de descans i de respir.

 

Suport en activitats lúdiques externes: realitzaràs l’acompanyament de les persones usuàries del Centre Sociosanitari El Cedre durant les sortides lúdiques organitzades pel Centre.

 

Participació en el programa “Servei de pallassos”: l’objectiu d’aquest programa és crear un espai per al riure durant el procés de la malaltia i així convertir l’hospital en un espai més amable i ple de vida, mitjançant actuacions artístiques. Cada intervenció a nens i joves de 2 a 12 anys es realitza de manera personalitzada, tenint en compte l’estat físic i psíquic del pacient, amb el respecte, la serietat i la professionalitat que es mereix.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Els horaris són variables segons la disponibilitat que tinguis i les necessitats del centre.

Quin tipus de jove busquen?

Poden ser voluntàries totes les persones majors d’edat.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Si vols fer un voluntariat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell o al Cedre, posa’t en contacte a través de correu electrònic amb Mònica Insa o truca-la per telèfon:

T. +376 871 000
a/e: minsa@saas.ad

LAIKA

Àmbit d’actuació: social

Laika és una associació que vetlla per a la protecció dels animals de companyia, majoritàriament gats i gossos.

Com m’hi puc implicar?

Local de gats: ajudaràs en les tasques del local on resideixen més de 60 gats que necessiten afecte, cures de salut o simplement manteniment del local.

 

Colònies: alimentaràs, netejaràs i distribuiràs pinso a les colònies de gats distribuïdes pel país.

 

Casa d’acollida: pots acollir a casa teva un animal, ja sigui per malaltia, per ser cadells o amb necessitats especials. En aquest cas Laika ho proporciona tot.

 

Esdeveniments: pots donar un cop de mà en els diferents actes que es facin.

 

Comunicació i difusió: participaràs en la tasca de comunicar els diferents valors de l’associació participant en diferents projectes, com el Llibre del Sr. Bigotis que permet donar a conèixer la vida dels gats del carrer.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Els horaris són variables segons la disponibilitat que tinguis.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir dels 11 anys (les persones menors d’edat cal que presentin un justificant dels pares o tutors legals i seran supervisats per un adult de Laika).

L’entitat cerca joves amb un perfil animalista, amb molta sensibilitat per als animals.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Si et vols integrar en l’equip de Laika només has d’emplenar el formulari que trobaràs a continuació: FORMULARI o trucar al telèfon: +376 344 600.

PROTECCIÓ CIVIL

Protecció Civil
Àmbit d’actuació: emergència i socors

Els voluntaris de Protecció Civil actuen en el marc de les emergències, prèvia una formació de base i una formació específica per a capacitar les persones i facilitar la seva integració en el dispositiu de socors.

Com m’hi puc implicar?

Equips de suport en catàstrofes: reforçaràs l’equip d’intervenció i contribuiràs al retorn a una situació de normalitat.

 

Equips de logística: prestaràs ajuda a la població vulnerable facilitant allotjament, alimentació i seguretat.

 

Equips de suport en incendis forestals: reforçaràs els equips de bombers i participaràs en tasques d’extinció d’incendi.

 

Equips de recerca de persones desaparegudes: participaràs en la recerca de persones desaparegudes.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

El Departament de Protecció Civil organitzarà una reunió inicial amb les persones interessades i els explicarà l’abast del compromís entre les persones voluntàries i la societat andorrana. La persona voluntària haurà de realitzar diferents formacions per adquirir els coneixements i les competències indispensables a la seva actuació en el marc de les emergències.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Si vols més informació, pots adreçar-te al Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències.

T. +376 875 610
a/e: protecció_civil@govern.ad

UNICEF ANDORRA

Àmbit d’actuació: social

Unicef Andorra treballa per a millorar les polítiques i els serveis dirigits a protegir tots els infants. Aspiren a aconseguir que tots els nens i les nenes creixin en un món segur i inclusiu.

Com m’hi puc implicar?

Xerrades per a infants i joves: podràs ajudar a comunicar i conscienciar els joves de la situació actual al món a través de xerrades i tallers a l’escola.

 

Botigues de Segona Oportunitat: t’agradaria formar part d’un projecte vinculat a la sostenibilitat, al reciclatge i al consum responsable? Busquen persones dinàmiques i compromeses com tu, que desitgin formar part dels seus equips de Botigues de Segona Oportunitat. A les botigues d’UNICEF Andorra es ven roba de segona mà i els beneficis són destinats a finançar programes de cooperació, acció humanitària i campanyes de sensibilització a Andorra.

 

Comunicació i màrqueting: tens coneixements en disseny gràfic, disseny de pàgines web, en fotografia, etc.? UNICEF Andorra busca voluntaris per posar en marxa campanyes de sensibilització, per cobrir els seus esdeveniments en l’àmbit audiovisual, així com per donar un cop de mà en els seus canals de comunicació.

 

Captació de fons: et consideres una persona extravertida i amb do de gents? Si és així, aquesta és la teva oportunitat de voluntariat. Dona suport al projecte de captació de fons en totes les seves facetes: socis, esdeveniments, loteria, etc.

 

Traducció: traduiràs informes d’Unicef Internacional de l’anglès al català sobre temàtica diversa vinculada a la infància i als seus drets.

Quan m'hi puc inscriure?

Segons el voluntariat i la disponibilitat que tinguis.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Contacta amb Mercè Miguel Millan (Unicef. Sensibilització. Comitè d’Andorra).

T. +376 885 001
a/e: sensibilitzacio@unicef.ad

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

Àmbit d’actuació: cultural, educatiu

El projecte Voluntariat per la llengua consisteix a unir persones que parlen habitualment el català amb persones que no el parlen, però que el volen aprendre. L’objectiu és aconseguir que les persones no catalanoparlants que viuen a Andorra tinguin l’oportunitat de conèixer la llengua oficial i es llancin a parlar en català.

Com m’hi puc implicar?

Ajudaràs persones que no són catalanoparlants a perdre la vergonya de parlar en català, a través de trobades per prendre alguna cosa en un bar, duent a terme una activitat o simplement anant a comprar per aconseguir que la teva parella agafi fluïdesa. És una manera no acadèmica i distesa d’aprendre a expressar-se.

 

El Servei de Política Lingüística també t’oferirà propostes d’activitats i entrades gratuïtes per visitar museus o per assistir a algun esdeveniment cultural del país.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Només has de tenir una hora a la setmana per conversar amb la teva parella lingüística (un total de 10 hores).

Quin tipus de jove busquen?

Poden ser voluntàries totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment.

M’interessa! Com puc contactar-hi?

Et pots inscriure al programa a través del formulari que trobaràs a continuació: FORMULARI  o per telèfon: +376 806 670.

voluntaris Andorra

El Govern d’Andorra té un servei de voluntariat que t’apropa diferents activitats organitzades per entitats i que necessiten voluntaris per a fer-les realitat. Alguns dels projectes en què participen són la Cursa Esport per a Tothom, els Jocs Esportius de la Gent Gran o la Cursa de la Dona.

 

Si vols formar part de la borsa de persones voluntàries i que et contactin sempre que calgui ajuda, pots inscriure-t’hi emplenant el formulari que trobaràs a continuació.

Logo experiències


Demana el carnet

En continuar utilitzant el lloc, vostè accepta l'ús de galetes. més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close