INFORMACIÓ

Logo experiències


Placeholder

Vull fer un voluntariat a Andorra


Consulta el recull de propostes en voluntariat nacional
Voluntariat nacional
Voluntariat Nacional

Cada dia milers i milers de persones s’ofereixen com a voluntaris arreu del món, ajudant aquells que més ho necessiten i amb un únic objectiu: fer del món un lloc millor i més just per a tothom. Tu pots contribuir-hi amb el teu temps, les teves competències i els teus coneixements. Aprofita aquesta oportunitat i crea un impacte positiu.

 

 

T’AGRADARIA FER UN VOLUNTARIAT A ANDORRA?

 

ÀREA DEL VOLUNTARIAT DEL GOVERN D'ANDORRA
Voluntaris Andorra
Àmbit d’actuació: social, cooperació internacional, cultura, esports i corporatiu

El Govern d’Andorra té un servei de voluntariat que t’apropa diferents activitats organitzades per entitats i que necessiten voluntaris per a fer-les realitat. Alguns dels projectes en què participen són la Cursa Esport per a Tothom, els Jocs Esportius de la Gent Gran o la Cursa de la Dona.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir dels 16 anys

 

 

Més informació: www.voluntariat.ad

CREU ROJA ANDORRANA

Creu Roja Andorrana
Àmbit d’actuació: social, salut

La Creu Roja és l’organització humanitària amb més representació al món i amb més de 150 anys d’història. Assisteix totes les persones sense discriminar per motius de nacionalitat, raça, religió, classe social o opinió pública.

Com m’hi puc implicar?

Socorrisme: donaràs suport de primers auxilis en esdeveniments de caire esportiu, social, cultural i lúdic.

 

Intervenció social: participaràs en projectes que contribueixen a minvar les desigualtats existents a la nostra societat i contribuiràs a ajudar els col·lectius més vulnerables.

 

Joventut: desenvoluparàs el teu compromís social mitjançant accions de difusió dels valors del moviment i els seus principis fonamentals i impulsaràs campanyes i projectes en diferents àmbits com la salut, el medi ambient, l’educació, etc. Si tens entre 14 i 30 anys, pots integrar-te en aquesta àrea.

 

Activitats de salut pública: realitzaràs projectes i campanyes de promoció, difusió i sensibilització d’hàbits saludables, com ara les campanyes de donació de sang i també participaràs en accions d’àmbit sanitari donant suport com als Stops Labs.

 

Transport sociosanitari: formaràs part d’un equip de tècnics professionals que garanteixen l’assistència a les persones amb dependència.

 

Comunicació i difusió dels valors institucionals: contribuiràs en difondre els principis i valors de la Creu Roja Andorrana.

 

Emergències: participaràs en operacions d’intervenció en emergències tan en l’àmbit nacional com internacional.

 

Relacions internacionals: prepararàs i faràs seguiment de projectes per al desenvolupament de la societat nacional i de l’ONG en general. També participaràs en intercanvis com són campaments, seminaris, etc.

 

CNF: des d’aquesta branca s’imparteixen tots els cursos i formacions. També hi pots col·laborar.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

 

A més, l’entitat organitza xerrades informatives quinzenals destinades a totes les persones interessades, on s’explica l’abast del compromís entre el voluntari o voluntària i la societat andorrana.

 

És essencial participar en les diferents formacions que l’entitat imparteix durant el procés d’incorporació d’un nou voluntari o voluntària per a adquirir els coneixements i les competències indispensables per realitzar les accions voluntàries de manera professional i segura.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 14 anys.

 

 

Més informació: www.creuroja.ad

BOMOSA

Bomosa
Àmbit d’actuació: social, medi ambient

Bomosa és una societat que impulsa projectes de caràcter social, animal i de protecció del medi ambient, per contribuir a crear una societat andorrana solidària.

 

A Bomosa desenvolupem projectes per a col·lectius vulnerables, projectes innovadors en el camp de la investigació i de la tecnologia, i col·laborem amb institucions i associacions andorranes.

Com m’hi puc implicar?

Suport en diferents activitats: pots col·laborar en la logística de diferents projectes, fires, activitats esportives i solidàries, xerrades i esdeveniments que organitza Bomosa per a millorar la qualitat de vida de les persones, dels animals i per a protegir el medi ambient.

 

Pots passejar gossos a la Gossera Oficial del Govern d’Andorra, per tal que surtin una estona de les seves gàbies. Pots fer aquesta tasca tots els dies de la setmana (excepte festius nacionals) de 10 h a 14 h.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Les dates i la duració del voluntariat varien depenent de quin tipus de suport es faci.

Quin tipus de jove busquen?

Busquen joves majors de 16 anys. En cas que t’interessi passejar els gossos de la Gossera i siguis menor de 16 anys, has d’anar acompanyat d’un adult.

 

 

Més informació: web.bomosa.ad

ASSANDCA

Assandca
Àmbit d’actuació: social

La seva tasca consisteix a ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia del càncer i les seves famílies. Tanmateix, també realitza diferents projectes divulgatius contra el càncer.

Com m’hi puc implicar?

Voluntari assistencial: ajudaràs a fer tasques d’acompanyament per fer més fàcil les gestions quotidianes de les persones que segueixen algun tractament oncològic, perquè no estiguin soles a l’hospital.

 

Voluntari d’esdeveniments: ajudaràs en l’organització i el desenvolupament dels tallers de lleure que organitzen i col·laboraràs en la realització i en el desenvolupament dels diferents esdeveniments solidaris que fan realitat al llarg de l’any, com ara la Caminada Solidària Contra el Càncer, els actes del Dia Mundial contra el Càncer o la jornada “Andorra contra el Càncer”.

 

Voluntari suport d’administració: donaràs un cop de mà a la gestió diària i logística de l’entitat.

Quan m'hi puc inscriure?

La inscripció està oberta durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys.

 

 

Més informació: www.assandca.com

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

Àmbit d’actuació: cultural, educatiu

El projecte Voluntariat per la llengua consisteix a unir persones que parlen habitualment el català amb persones que no el parlen, però que el volen aprendre. L’objectiu és aconseguir que les persones no catalanoparlants que viuen a Andorra tinguin l’oportunitat de practicar la llengua oficial, es llancin a parlar en català o millori la fluïdesa en la conversa.

Com m’hi puc implicar?

Ajudaràs persones que no són catalanoparlants a perdre la vergonya de parlar en català prenent alguna cosa en un bar, fent alguna activitat o simplement xerrant de manera on-line per aconseguir que la teva parella agafi fluïdesa. És una manera no acadèmica i destesa d’aprendre a expressar-te.

 

El Servei de Política Lingüística també t’oferirà propostes d’activitats i entrades gratuïtes per visitar museus o per assistir a algun esdeveniment cultural del país.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Només has de tenir una hora a la setmana per conversar amb la teva parella lingüística (un total de 10 hores).

Quin tipus de jove busquen?

Poden ser voluntàries totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment.

 

 

Més informació: www.cultura.ad

AMIDA

Amida
Àmbit d’actuació: social

La finalitat d’aquesta associació és la promoció i el foment de la prevenció, l’educació, la formació professional, l’activitat laboral, l’esbarjo, l’atenció residencial i l’assistència sanitària, cultural i social de totes aquelles persones que presentin algun o altre tipus de diversitat funcional i resideixen, de manera legal i efectiva, a Andorra.

Com m’hi puc implicar?

Voluntariat Social: ajudaràs les persones que tenen diversitat funcional a realitzar activitats del seu dia a dia.

Quan m'hi puc inscriure?

La inscripció està oberta durant tot l’any i els horaris de voluntariat varien segons la demanda i la situació social de la persona atesa.

Quin tipus de jove busquen?

A partir de 18 anys i compromesos amb col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió.

 

 

Més informació: @amidaandorra

FUNDACIÓ PRIVADA TUTELAR

Fundació Privada Tutelar
Àmbit d’actuació: social

La Fundació Privada Tutelar és una organització sense ànim de lucre que té per missió, protegir les persones que tenen modificada judicialment la seva capacitat garantint ne una qualitat de vida des del respecte i la confidencialitat i, alhora, sensibilitzar la societat andorrana per aconseguir la seva implicació i compromís.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament i suport: donaràs suport a les necessitats de relació i comunicació que tenen les persones ateses (realitzar diferents activitats d’oci, compartir vivències, jocs de taula, passejades, berenars, compra de roba, compra d’alimentació, etc.).

 

Suport en la difusió a les xarxes socials de les activitats que es realitzen, a través de la realització i maquetació de fotografies i vídeos, per donar visibilitat a les tasques de l’entitat.

 

Atenent a la disponibilitat del voluntari i a les necessitats de la Fundació, es programaran visites amb una persona determinada. Aquestes visites poden ser setmanals, quinzenals o mensuals. D’acord amb la disponibilitat del voluntari i amb l’activitat concreta que es vulgui dur a terme amb la persona, es concretaran uns dies i hores per realitzar les visites.

 

El voluntari es posarà en contacte amb el referent del cas, per analitzar els acompanyaments i informar sobre l’evolució de la persona acompanyada.

 

S’ha de tenir en compte que un projecte desenvolupat amb voluntaris planteja ritmes i variacions personals durant la seva realització. El temps que aporta el voluntari està condicionat pel temps lliure de què disposa en cada moment i és, per tant, variable.

 

Es podrà acordar un canvi de la persona assignada al voluntari quan aquest últim ho consideri oportú, sempre amb l’aprovació del referent, quan, per exemple, l’usuari no accepti la figura d’aquella persona o no s’arribés a crear un bon vincle entre ambdues persones.

 

Atesa la situació actual amb les mesures decretades per minimitzar el risc de transmissió de la Covid-19, les accions directes amb les persones acompanyades segueixen uns criteris específics que es van actualitzant i adaptant en cada cas.

Quan m'hi puc inscriure?

Pots inscriure-t’hi durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys amb una especial sensibilitat i un tracte humà acurat en la seva relació.

 

 

Més informació: www.fundacioprivadatutelar.org

APAPMA
Apapma
Àmbit d’actuació: medi ambient

APAPMA és una entitat civil fundada el 1989, que te per objectiu la protecció del medi ambient, les plantes i els animals, com així la salut publica, per tal d’apropar-se a un model andorrà de desenvolupament sostenible implicant la ciutadania i les institucions. I de vetllar per l’acompliment del article 31 de la Constitució Andorrana de garantir a tothom una qualitat de vida digna i de restablir i mantenir per a les generacions futures un equilibri ecològic racional en l’atmosfera, l’aigua i la terra i de defensar la flora i la fauna autòctones.

Com m’hi puc implicar?

T’hi pots implicar de diferents maneres:

 

– Sumant’hi a la feina que portem a terme des de l’associació, esdevenint un soci actiu participant amb ells en els projectes i en les comissions.

 

– Els pots contactar cada cop que vegis o te n’assabentis de quelcom que afecti o malmeti el medi ambient, la fauna o la flora, així com la salut pública. També per proposar iniciatives, projectes o quelcom en positiu.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Joves actius, sensibles amb el medi ambient i amb inquietud pel futur.

 

 

Més informació: www.apapma.org

CÀRITAS ANDORRANA

Caritas Andorrana
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

Càritas acull i acompanya persones vulnerables, en situació de precarietat i excloses.

 

Promou el desenvolupament integral de la persona afavorint la seva autonomia, potenciant les seves capacitats i acompanyant-les en la millora del seu benestar.

Com m’hi puc implicar?

Programa Banc d’aliments: col.laboració en la gestió de productes de primera necessitast i excedents alimentaris per a famílies del país que es troben en una situació de precarietat económica.

 

Programa Rober: suport al personal en la gestió de la recollida i l’exportació d’excedents tèxtils.

 

Suport administratiu: tasques de suport administratiu.

 

Participació institucional: participació en diferents comissions (comunicació, acció social, …) de l’entitat en tasques d’organització institucional.

Quan m'hi puc inscriure?

La inscripció està oberta durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Has de ser major d’edat i tenir residència efectiva i legal al país.

 

 

Més informació: www.caritas.ad

LAIKA

Àmbit d’actuació: social

Laika és una associació que vetlla per a la protecció dels animals de companyia, majoritàriament gats i gossos.

Com m’hi puc implicar?

Local de gats: ajudaràs en les tasques del local on resideixen més de 60 gats que necessiten afecte, cures de salut o simplement manteniment del local.

 

Colònies: alimentaràs, netejaràs i distribuiràs pinso a les colònies de gats distribuïdes pel país.

 

Casa d’acollida: pots acollir a casa teva un animal, ja sigui per malaltia, per ser cadells o amb necessitats especials. En aquest cas Laika ho proporciona tot.

 

Esdeveniments: pots donar un cop de mà en els diferents actes que es facin.

 

Comunicació i difusió: participaràs en la tasca de comunicar els diferents valors de l’associació participant en diferents projectes, com el Llibre del Sr. Bigotis que permet donar a conèixer la vida dels gats del carrer.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Els horaris són variables segons la disponibilitat que tinguis.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir dels 11 anys (les persones menors d’edat cal que presentin un justificant dels pares o tutors legals i seran supervisats per un adult de Laika).

L’entitat cerca joves amb un perfil animalista, amb molta sensibilitat per als animals.

 

 

Més informació: www.laika.ad

AINA

Aina Andorra
Àmbit d’actuació: educatiu, cultural, medi ambient, promoció de col·lectius

L’Associació Aina de l’església de Canillo organitza colònies i campaments per a nens, nenes i persones joves amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre país, sensibilitzar en el respecte del medi ambient, potenciar l’esport, promoure el català, així com fomentar la creativitat i les virtuts de treballar en equip, i la solidaritat, entre d’altres.

Com m’hi puc implicar?

Monitors voluntaris: seràs monitor durant les colònies d’estiu que organitzen per a nens i nenes de 7 a 17 anys.

Quan m'hi puc inscriure?

Durant el mes de setembre i assistir durant tot l’any a les formacions i les reunions, on et prepararàs per a les colònies de l’estiu vinent.

Quin tipus de jove busquen?

Joves de 18 a 26 anys.

 

 

Més informació: www.aina.ad

UNICEF ANDORRA

Àmbit d’actuació: social

Unicef Andorra treballa per a millorar les polítiques i els serveis dirigits a protegir tots els infants. Aspiren a aconseguir que tots els nens i les nenes creixin en un món segur i inclusiu.

Com m’hi puc implicar?

Xerrades per a infants i joves: podràs ajudar a comunicar i conscienciar els joves de la situació actual al món a través de xerrades i tallers a l’escola.

 

Botigues de Segona Oportunitat: t’agradaria formar part d’un projecte vinculat a la sostenibilitat, al reciclatge i al consum responsable? Busquen persones dinàmiques i compromeses com tu, que desitgin formar part dels seus equips de Botigues de Segona Oportunitat. A les botigues d’UNICEF Andorra es ven roba de segona mà i els beneficis són destinats a finançar programes de cooperació, acció humanitària i campanyes de sensibilització a Andorra.

 

Comunicació i màrqueting: tens coneixements en disseny gràfic, disseny de pàgines web, en fotografia, etc.? UNICEF Andorra busca voluntaris per posar en marxa campanyes de sensibilització, per cobrir els seus esdeveniments en l’àmbit audiovisual, així com per donar un cop de mà en els seus canals de comunicació.

 

Captació de fons: et consideres una persona extravertida i amb do de gents? Si és així, aquesta és la teva oportunitat de voluntariat. Dona suport al projecte de captació de fons en totes les seves facetes: socis, esdeveniments, loteria, etc.

 

Traducció: traduiràs informes d’Unicef Internacional de l’anglès al català sobre temàtica diversa vinculada a la infància i als seus drets.

Quan m'hi puc inscriure?

Segons el voluntariat i la disponibilitat que tinguis.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys.

 

 

Més informació: www.unicef.ad

AAMA

Aama
Àmbit d’actuació: social

L’objectiu de l’associació és contribuir a mantenir la qualitat de vida digna dels afectats d’Alzheimer i donar suport als familiars.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament: acompanyaràs els pacients a visites mèdiques, a fer la compra i a altres necessitats personals.

 

Activitats: pots realitzar activitats dins dels centres sociosanitaris del país i dins de les dependències de l’Associació.

 

Suport: pots donar un cop de mà en esdeveniments, fires, gales, etc.

 

Suport i difusió de valors: gestió de xarxes socials, creació de nous materials, etc.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Les dates i la duració del voluntariat varien depenent de quin tipus de suport es faci. En cas de l’acompanyament, la data i la duració serà a convenir amb la família interessada i segons la seva necessitat, i en el cas d’activitats al centre sociosanitari, solen ser els caps de setmana d’11 h a 13 h o de 15.30 h a 17.30 h

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 16 anys amb sensibilitat, afabilitat i il·lusió.

 

 

Més informació: @aama.andorra

MANS UNIDES
Mans Unides
Àmbit d’actuació: social, cooperació internacional

Mans Unides és una organització no governamental present a Andorra des de l’any 1982 que lluita contra la fam, la malnutrició, la pobresa, la malaltia, el subdesenvolupament, la manca d’instrucció, la injustícia, la desigualtat, els prejudicis, la insolidaritat i la crisi dels valors humans i cristians.

Com m’hi puc implicar?

Podràs donar un cop de mà en tots els actes, concerts, cinefòrums i altres activitats que organitza l’entitats. A més a més, pots assistir a les reunions setmanals que es realitzen des de l’organització.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Joves implicats i sensibles amb les desigualtats socials que pateixen els països del tercer món.

 

 

Més informació: www.mansunides.ad

RASTRE ZERO
Rastre Zero
Àmbit d’actuació: medi ambient

Rastrezero és un projecte que neix a les xarxes socials (ig) amb la voluntat de donar visibilitat al problema dels residus a la muntanya i fomentar l’acció ciutadana per tal de, recollir i conscienciar.

Com m’hi puc implicar?

Rastrezero organitza recollides de brossa populars o “ploggings” adaptats a tots els públics. Trobareu tota la informació seguint-los a Instagram @rastrezero.

 

També pots participar de manera individual recollir la brossa que et puguis trobar a la muntanya i pujant la foto/video a l’instagram amb el hashtag #rastrezero.

Quan m'hi puc inscriure?

Pots seguir-los a Instagram per estar assabenta’t de les diferents recollides populars de brossa.

Obert a tothom

 

 

Més informació: @rastrezero

 

CARISMA

Carisma Andorra
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

L’associació Carisma té com a objectiu contribuir al benestar social d’Andorra. La seva tasca se centra a oferir recolzament a entitats sense ànim de lucre, especialment a les dedicades a donar la capacitació i la feina a persones en una situació de necessitat social (principalment joves i persones amb una modificació de les seves capacitats), amb els beneficis obtinguts mitjançant les vendes de productes a les seves botigues.

 

A més, la seva tasca també es dirigeix a la promoció del benestar ambiental mitjançant la reducció del malbaratament i l’estalvi de recursos a través del reciclatge i la reutilització.

Com m’hi puc implicar?

Botigues: ajudaràs a col·locar els articles a la venda, a posar els preus, a atendre els clients, a gestionar tiquets, entre d’altres.

 

Publicitat i màrqueting: si tens coneixement en publicitat i màrqueting, també pots ajudar en feines puntuals de comunicació.

 

Esdeveniments: pots participar en esdeveniments i fires on es necessiti un reforç.

Quan m'hi puc inscriure?

Pots sol·licitar unir-te a l’equip Carisma durant tot l’any. Pel que fa a la disponibilitat, només necessites unes poques hores al mes.

Quin tipus de jove busquen?

Persones joves a partir de 18 anys amb iniciativa i treballadores, amb esperit d’equip i a qui els agradi participar en projectes socials.

 

 

Més informació: carismaandorra.org

GATS I MIAU
Gats i Miau
Àmbit d’actuació: social

Gats i miau Andorra implementa una gestió ètica en les colònies de gats a Andorra, mitjançant 4 pilars essencials: l’alimentació de les colònies, l’esterilització dels gats i les cures veterinàries, el seguiment responsable de cada colònia, i la conscienciació de la població sobre les colònies de gats i la figura del gat de carrer. L’objectiu és millorar les condicions de vida dels fèlids que viuen lliures.

Com m’hi puc implicar?

Com a cuidador d’una colònia: per alimentar, cuidar i realitzar el seguiment de colònies de gats.

 

Com agent de captura: para capturar els gats i portar-los al veterinari.

 

Com a casa d’acollida: per oferir una llar temporal als gats de colònies que necessiten cures veterinàries.

 

Com a col·laborador polivalent: per ajudar-nos a netejar colònies, vendre productes per recaptar fons, distribuir material d’informació i de conscienciació a Andorra, etc.

 

Gats i miau Andorra presta sempre el material necessari i s’encarrega de la formació responsable dels voluntaris.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Busquen voluntaris sensibles al benestar dels gats de carrer i a les seves condicions de vida, amb ganes de moure les coses i amb disponibilitat. Busquen joves dedicats que ajudin a difondre els seus valors d’ètica, compassió i empatía, i amb ganes d’aprendre i de compartir moments màgics amb els gats de colònies.

 

 

Més informació: gatsimiauandorra.home.blog

AUTEA

Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

L’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra té com a objectiu orientar i ajudar les persones amb TEA (trastorn de l’espectre de l’autisme) i les seves famílies, així com millorar la qualitat de vida de les persones afectades, defensar els seus drets i contribuir a la divulgació i al coneixement dels trastorns de l’espectre autista.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament: pots ajudar acompanyant una persona amb TEA a les seves activitats, a fer sortides puntuals o a passejar durant el cap de setmana.

 

Difusió: pots col·laborar en la difusió del trastorn de l’espectre de l’autisme a través dels teus canals de comunicació, amb els companys i amics, etc.

 

Organització d’activitats: pots ajudar donant recolzament en les activitats que s’organitzen o proposant activitats noves dirigides a les persones afectades o per donar a conèixer l’autisme en la societat.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. Prèviament hauràs de fer una formació bàsica en TEA proporcionada per l’Associació.

Quin tipus de jove busquen?

Preferiblement joves majors d’edat. Si ets menor d’edat i t’interessa aquest voluntariat, l’entitat valorarà la proposta amb el consentiment dels teus pares o tutors legals. Si tens actitud i un grau de compromís alt, aquest és el teu voluntariat!

 

 

Més informació: www.autea.org

FRIDAYS FOR FUTURE

Fridays For Future
Àmbit d’actuació: medi ambient

El moviment ‘Fridays For Future’ és un moviment internacional juvenil que té com a objectiu conscienciar la ciutadania de la necessitat de protegir el medi ambient davant efectes com el canvi climàtic.

Com m’hi puc implicar?

Participació en activitats d’acció i conscienciació: neteja de zones, participació en actes mediambientals, entre altres

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots posar en contacte durant tot l’any i t’informaran de les accions que estan desenvolupant.

Quin tipus de jove busquen?

Pots participar amb qualsevol edat; això sí, has d’estar implicat en el medi ambient.

 

 

Més informació: @fff.andorra

ASDA
AssSindromededown
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

L’Associació per la Síndrome de Down a Andorra és una associació sense ànim de lucre que va néixer l’any 2015 per un grup de pares amb l’objectiu normalitzar i millorar la qualitat de vida de les persones amb la síndrome de Down i vetllar pels seus drets i la inclusió en tots els àmbits de la seva vida.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament en els diferents actes i activitats: curses, fires o actes, competicions…

 

Promoció i visibilitat de l’activitat de l’entitat: si t’agrada el món de les xarxes socials o tens coneixement en l’àmbit de la comunicació pots contribuir en els canals on-line de l’organització.

Quan m'hi puc inscriure?

Durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Jovent a partir de 18 anys empàtic, responsable, madur, sensible, respectuós i amb moltes ganes de compartir l’activitat, coneixements, idees…

 

 

Més informació: ASDA

ADVAA
logo_ass.discapacitats
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

Associació nascuda per ajudar i defensar específicament a totes aquelles persones que puguin patir alguna discapacitat visual i/o auditiva. També neix per informar, conscienciar i sensibilitzar a la societat andorrana de les discapacitats sensorials com són la visual i l’auditiva.

Com m’hi puc implicar?

Pots implicar-te ajudant en aquelles activitats o actes que puguin realitzar: activitats de lleure, activitats esportives, tallers manuals i gastronòmics…

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Qualsevol jove implicat en ajudar a persones amb alguna discapacitat sensorial (visual i/o auditiva).

 

 

Més informació: @trencant.barreres.and

ATIDA

Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

Atida és l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra constituïda per un grup de persones trasplantades, en llista d’espera i donants, amb l’objectiu de recollir inquietuds, compartir experiències i donar suport a altres persones que es troben en la mateixa situació.

Com m’hi puc implicar?

Comunicació i difusió: suport a les xerrades que s’organitzen als centres educatius per a fomentar la donació d’òrgans i medul·la òssia. Pots participar-hi donant les xerrades o bé col·laborant en la definició dels mitjans i del suport per fer les xerrades.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any. L’horari o temps de dedicació dependrà de la teva disponibilitat i de la manera d’implicar-te en el projecte.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 16 anys amb empenta i que coneguin o siguin sensibles a la donació d’òrgans i medul·la òssia.

 

 

Més informació: www.atida.ad

AMMA

Amma
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

AMMA (Associació Malalties Minoritàries d’Andorra) és una associació sense ànim de lucre formada per persones afectades, famílies i voluntaris. Neix amb la finalitat de contribuir en la divulgació i coneixement de les malalties minoritàries, defensar els drets de les persones afectades, orientar i ajudar a les famílies, etc.

Com m’hi puc implicar?

S’hi pot col·laborar en l’organització i execució d’actes que es desenvolupen des d’AMMA per donar a conèixer les malalties minoritàries, així com activitats de lleure destinades als socis afectats i tenir cura dels infants afectats quan es realitzen les assemblees.

 

També, realitzant tasques d’acompanyament a aquells afectats que presentin dificultats de mobilitat o en situació de dependència tant en la realització de gestions o tràmits propis de les activitats de la vida diària o acompanyaments durant els ingressos hospitalaris dels afectats.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Es busquen joves a partir de 16 anys amb una certa maduresa, solidaris, compromesos amb la societat, motivats i que mostrin una sensibilitat especial envers les persones amb situació vulnerable, dificultats i/o discapacitat com a conseqüència de la seva malaltia minoritària.

 

 

Més informació: ammaandorra.wixsite.com

TOUBABS PROJECT

Toubabs Project
Àmbit d’actuació: social, promoció de col·lectius

El projecte, que forma part de la Fundació Kalilu Jammeh, va sorgir a partir de la pandèmia del COVID-19 amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar sobre la situació a Gambia, Àfrica. A més a més es recapten diners per ajudar-los a fer front a la precària situació ocasionada pel virus, mitjançant diferents activitats (galeria de fotografies online, concerts per Instagram…).

Com m’hi puc implicar?

Pots implicar-te desenvolupant o col·laborant en els diferents projectes.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Qualsevol perfil és benvingut.

 

Qualitats que sumen punts per a formar part dels Toubabs:

  • Habilitats socials per a treball en equip
  • Creativitat
  • Ganes i motivació

 

 

Més informació: @toubabs.project

Logo experiències


Demana el carnet