INFORMACIÓ

Logo experiències


Placeholder

Vull fer un voluntariat internacional


Consulta el recull de propostes en voluntariat internacional

Vols conèixer diferents països i viure una experiència única que t’aporti diferents aprenentatges mentre realitzes una tasca solidària?

 

Tant a Andorra com a fora de les nostres fronteres hi ha organitzacions amb les quals pots desenvolupar projectes de voluntariat en llocs segurs i on la tasca que desenvolupes tindrà un impacte. Llença’t al voluntariat internacional i deixa la teva empremta!

 

T’AGRADARIA FER UN VOLUNTARIAT INTERNACIONAL?

 

AVÍS: degut a la situació de la Covid-19 els projectes de voluntariat internacional han quedat ajornats fins a nou avís. Tot i així, pots informar-te de les diferents iniciatives i posar-te en contacte amb ells per realitzar l’acció de voluntariat en un futur.

AIGUA DE COCO

Àmbit d’actuació: cooperacío internacional, social, educatiu, salut, medi ambient
Lloc d’actuació: Madagascar

Aigua de Coco té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels col·lectius en risc d’exclusió social amb especial incidència en la infància i el seu entorn familiar a través de l’educació inclusiva. Per aconseguir-ho tenen en marxa més de 15 projectes emmarcats en quatre eixos: educació, sanitat, medi ambient i educació al desenvolupament.

Com m’hi puc implicar?

Pots trobar tots els programes de voluntariat actuals aquí.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Has de ser major de 18 anys, amb un nivell de francès bo o alt (mínim B2). Coneixements en funció del voluntariat.

 

 

Més informació: www.aiguadecoco.org

COOPERAND AMB LLATINOAMÈRICA

Àmbit d’actuació: cooperació internacional, salut, social, educatiu
Lloc d’actuació: Bolívia

Cooperand amb Llatinoamèrica és una ONG que ajuda els nens del carrer de Bolívia a donar-los un futur a través de l’educació, la sanitat i la projecció professional amb la formació de diferents oficis.

Com m’hi puc implicar?

Acompanyament a l’infant durant les hores lectives a l’aula.

 

Classes de suport extraescolars.

 

Dinàmiques i jocs a la tarda-nit per evitar que fugin al carrer.

 

Acompanyament diari als menors i a les seves famílies del barri.

 

Implementació de tallers en grup a pares, nens, docents, relacionats amb el gènere, la violència, les addicions, l’educació sexual, en la resolució de conflictes, entre d’altres.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

 

Cal fer una formació prèvia que comença al gener i finalitza al juny (un dissabte al mes). El voluntariat el podràs realitzar durant tot l’any, però amb una estada mínima d’un mes.

Quin tipus de jove busquen?

Has de ser major de 21 anys, amb un nivell de castellà bo o alt i haver realitzat mínim una acció social a Andorra.

 

 

Més informació: www.cooperand.org

DAKTARI

Daktari
Àmbit d’actuació: cooperació internacional, medi ambient
Lloc d’actuació: Uganda

Daktari és una ONG  que porta a terme accions al voltant de les àrees protegides de l’oest ugandès, com són els Parcs Nacionals MGahinga Gorilla, Bwindi Impenetrable Forest, Queen Elizabeth i Murchison Falls.

 

El seu objectiu són les comunitats rurals que viuen dins o bé al voltant d’aquestes zones i les accions que porten a terme són bàsicament de tipus veterinari i d’infraestructures ramaderes (vacunació i esterilització de gossos i gats, sanejament ramader, construcció de tancats a prova de lleons, entre altres.

Com m’hi puc implicar?

El Projecte Veterinari consisteix a assegurar la sanitat dels animals de les zones rurals del sud-oest d’Uganda: desparasitant el bestiar i esterilitzant i vacunant els gossos. De mica en mica, aquest projecte, que és l’eix principal de l’Associació, s’ha complementat amb d’altres per a donar resposta a les situacions i necessitats de les comunitats al llarg d’aquests anys: rehabilitació i construcció de pous d’aigua, fanals que funcionen amb energia solar per espantar les feres que ataquen els ramats durant la nit, xerrades i formacions per a ramaders i professionals de la sanitat locals, recerca en malalties emergents en fauna salvatge.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

Quin tipus de jove busquen?

Has de tenir entre 21 i 30 anys, i estar cursant o haver cursat estudis relacionats amb l’àmbit de l’educació, el medi ambient, biologia o sanitari.

 

 

Més informació: www.daktariandorra.org

DÀLMATES SENSE FRONTERES

Àmbit d’actuació: cooperació internacional, educatiu, social, promoció de col·lectius
Lloc d’actuació: Burkina Faso

Dàlmates sense fronteres és una ONG humanitària que treballa a Reo (Burkina Faso) per a l’escolarització dels nens i nenes i per al desenvolupament econòmic de la regió.

Com m’hi puc implicar?

Recolzament escolar en les diferents activitats que es desenvolupen al centre escolar.

 

Ajuda en el terreny: plantació d’arbres, tasques del dia a dia.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any i pots fer el voluntariat quan tinguis disponibilitat; tot i així, és recomanable fer-lo els mesos d’estiu.

Quin tipus de jove busquen?

Has de tenir com a mínim 18 anys i parlar i entendre el francès.

 

 

Més informació: @dalmatessensefronteres

INFANTS DEL MÓN

Àmbit d’actuació: cooperació internacional, infants, social, educació, comunitat.
Lloc d’actuació: Cambodja

Infants del Món té com a objectiu donar accés a l’escolarització, l’alimentació i l’atenció mèdica a nens i nenes, fills de famílies pobres de països en vies de desenvolupament.

 

A través de la Llar d’infants a Cambodja donen l’oportunitat a aquests nens i nenes de créixer en un entorn estable, proporcionant protecció, suport educatiu i emocional per poder encarar el futur amb més esperança.

Com m’hi puc implicar?

Durant les vacances escolars de setembre:

 

Organitzar i implementar classes, jocs i activitats lúdiques.

 

Organitzar i participar en els Jocs Olímpics de la Llar, en què nenes i nens de la comunitat gaudeixen de l’esport durant la primera quinzena del mes.

 

Organitzar i implementar tallers per als estudiants de primària.

 

Realitzar classes d’anglès (els voluntaris han de tenir experiència o ser titulats).

 

Cursos de formació en desenvolupament personal i d’habilitats per encarar la vida quotidiana per als joves de secundària i batxillerat.

 

Durant l’any escolar:

 

Activitats de manteniment que calgui fer a la llar: electricitat, fusteria, panells solars, lampisteria, jardineria, entre d’altres.

 

Realitzar un projecte lliure que enriqueixi les habilitats de vida dels infants i dels joves del programa, com ara implementació de tallers en grup amb pares, nens i docents sobre la violència, les addicions, l’educació sexual, la resolució de conflictes, entre d’altres.

 

Fer classes de suport d’anglès a partir del joc o de l’esport.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

 

El voluntariat el podràs realitzar de l’1 al 25 de desembre, de l’11 de febrer al 12 d’abril, del 22 d’abril al 22 de juny o del 24 de juny al 23 d’agost. Les dates canvien a causa del calendari escolar nacional. Si us plau, confirma les dates quan t’inscriguis.

Quin tipus de jove busquen?

Has de tenir com a mínim 25 anys, a excepció de les activitats de voluntariat que es duen a terme durant les vacances escolars, en què el mínim d’edat serà de 21 anys. Has de parlar anglès.

 

 

Més informació: @infantsdelmon

MÚSICA PER VIURE

Musica para vivir
Àmbit d’actuació:  cooperació internacional, social, cultural, educatiu
Lloc d’actuació: Nicaragua

L’Associació Música per Viure Judit Ribas és una organització sense ànim de lucre que té com a missió millorar les vides dels nens i dels joves de Centreamèrica i el Carib a través de la pràctica de la música.

 

Actualment desenvolupen un projecte musical al barri René Cisneros de Managua (Nicaragua), que atén més de 100 infants i les seves famílies, donant-los l’oportunitat d’aprendre música i al mateix temps potenciar les seves capacitats, aprendre valors humans positius i adquirir eines per al seu desenvolupament emocional.

Com m’hi puc implicar?

En activitats relacionades amb la música: estimulació musical per a nadons, iniciació musical, percussió reciclada (batucada), cor infantil, taller de música (llenguatge musical), classes de guitarra, violí i teclat.

 

Oferint un cop de mà en el bon funcionament del centre, tenint en compte que l’objectiu és l’aprenentatge de nens i nenes.

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any.

 

Les dates i la durada del voluntariat dependran de la disponibilitat del voluntari i del calendari, dels horaris i de l’organització d’activitats del projecte a Nicaragua.

Quin tipus de jove busquen?

Has de tenir com a mínim 18 anys i parlar i entendre el castellà. A banda d’educadors musicals, també estan interessats en els perfils de treballadors socials, psicòlegs, pedagogs i fotògrafs o cineastes per documentar tota la tasca que s’hi realitza i donar-la a conèixer.

 

 

Més informació: www.asociacionmusicaparavivir.org

FUNDACIÓ IBO

Fundacio Ibo
Àmbit d’actuació: cooperació internacional, social,  salut, desenvolupament econòmic i social
Lloc d’actuació: Moçambic

La Fundació Ibo té com a objectiu millorar les condicions de vida de la població de l’Illa d’Ibo a Moçambic que es veu cada cop més afectada per la disminució dels recursos naturals i els mitjans de vida de la població.

 

És per això que des de la fundació s’impulsa la millora dels recursos de vida a través de la formació, l’educació, la millora de la salut i la promoció del treball en el sector turístic. Tot plegat amb una visió transversal d’equitat de gènere i apoderament de les dones.

Com m’hi puc implicar?

Suport al Centre d’Assistència Nutricional d’Ibo (Cain).

Quan m'hi puc inscriure?

T’hi pots inscriure durant tot l’any i es demana una estada mínima de dos mesos.

Quin tipus de jove busquen?

Joves a partir de 18 anys amb estudis de nutrició, salut, maternitat i educació. També és important haver tingut una experiència prèvia en voluntariat internacional o nacional i parlar i entendre el portuguès.

 

 

Més informació: www.fundacionibo.org

Altres organitzacions i recursos per participar com a voluntari a l’estranger

Programa Joves Voluntaris ONU

 

Si tens entre 18 i 29 anys i vols involucrar-te en iniciatives de pau i desenvolupament del món, pots ser jove voluntari de les Nacions Unides.

 

Com a Jove Voluntari ONU ajudaràs a accelerar els processos de pau i desenvolupament sostenible en altres països del món. Faràs que els demés portin una vida més saludable i segura, i que les comunitats siguin capaces d’afrontar millor els desafiaments presents i futurs. Els llocs que ocuparàs són molt diversos. Pots col·laborar en l’àmbit dels drets humans, l’adaptació del canvi climàtic, l’atenció sanitària bàsica, la gestió de desastres, la consolidació de la pau, la participació dels joves i moltes altres àrees. Descobreix-ne més aquí.

 

Si tens mínim 25 anys, un títol universitari o un diploma tècnic superior, un mínim de dos anys d’experiència professional i un dels tres idiomes (anglès, francès o espanyol), et pots inscriure també a la reserva de candidats que tenen disponible. Si t’interessa, fes clic aquí.

Sabàtica

 

Sabàtica és una consultora educacional especialitzada en la gestió d’anys o temporades sabàtiques, programes de pràctiques, voluntariats i formació a l’estranger.

 

Actualment compten amb diferents programes de voluntariat relacionats amb el medi ambient, la protecció dels animals i el voluntariat social. Algun dels projectes que desenvolupen són desenvolupament comunitari a escoles de Sud-àfrica, conservació de parcs nacionals a Canadà, projecte amb tortugues marines a Costa Rica, entre d’altres.

 

Pots consultar tots els programes de voluntariat i els seus requisits aquí.

Servei Civil Internacional

 

El Servei Civil Internacional (SCI) és un moviment internacional amb el qual pots fer camps de treball d’un període entre una i tres setmanes a diferents països d’Europa, Amèrica, Àsia o Àfrica. També pots participar en programes de voluntariat de llarga durada (d’entre un i dotze mesos) arreu del món.

 

Consulta totes les propostes aquí.

Volunteer Abroad

Volunteer Abroad

 

En aquest web trobaràs una llista interminable de recursos i oportunitats per fer voluntariat amb organitzacions de tot el món.

 

Pots veure tots els projectes aquí.

Logo experiències


Demana el carnet