El Carnet Jove Andorra i El Ministeri d’Afers Exteriors concedeixen els ajuts per a realitzar un voluntariat internacional

20 des. El Carnet Jove Andorra i El Ministeri d’Afers Exteriors concedeixen els ajuts per a realitzar un voluntariat internacional

Aquest divendres, el Carnet Jove Andorra i el Ministeri d’Afers Exteriors han concedit els ajuts per a que dos joves realitzin un voluntariat internacional a Madagascar, Bolívia o Uganda amb les ONG Aigua de Coco, Cooperand amb Llatinoamèrica i Daktari.

 

Aquest concurs forma part de la iniciativa “Planeta Voluntariat”, una campanya impulsada pel Carnet Jove Andorra en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors i tres ONG’S del país per donar visibilitat i sensibilitzar sobre la importància de la cooperació i el voluntariat.

 

En aquest sentit, la campanya que es va iniciar al setembre i que ha conclòs al desembre, ha posat a l’abast dels joves del país tota la informació necessària en relació a les propostes de voluntariat a Andorra i a l’estranger, les implicacions de ser cooperant, quina relació té el voluntariat amb l’Agenda 2030, així com l’experiència de primera mà de joves que actualment col·laboren amb associacions, entitats socials i ONG.

 

La campanya d’informació i sensibilització ha tingut una bona acollida entre el públic jove de 16 a 30 anys, amb més de 6.000 visites úniques al lloc web del projecte i amb un abast total a les xarxes socials de més 56.000 persones que han visualitzat les diferents informacions de la campanya.

 

Al concurs hi han participat un total de 14 joves que han presentat els seus projectes de voluntariat per dur a terme a les comunitats de Bolívia, Uganda i Madagascar. Els seleccionats rebran com a premi l’import del bitllet d’avió i la manutenció i l’allotjament, per tal de fer realitat el seu projecte amb les ONG’s que treballen sobre el terreny.

 

Les seleccionades d’aquesta primera edició han estat la Cristina Armengol, que realitzarà tasques de recolzament a comunitats locals a Madagascar amb Aigua de Coco, i la Laura Rueda que viatjarà fins a Uganda amb el projecte de cooperació veterinària i infraestructures terrestres de Daktari. L’organització també ha seleccionat a dos suplents en previsió de possibles renúncies: Xènia Cerqueda i Adrià Castells.

 

El jurat, format per membres de l’Associació Carnet Jove Andorra, del Ministeri d’Afers Exteriors i d’Aigua de Coco, de Daktari i de Cooperand amb Llatinoamèrica, ha volgut destacar la motivació i l’empenta que tots els participants han demostrat, i també ha volgut animar a tots els joves a que s’involucrin en accions de cooperació i voluntariat tant a Andorra com a l’estranger.Demana el carnet