L’Informe de la Joventut a Andorra recull 245 propostes

25 oct. L’Informe de la Joventut a Andorra recull 245 propostes

Roda de premsa - Moviment Jove

 

 

Transport públic més assequible, una regulació dels preus de l’habitatge de lloguer i millorar les condicions salarials, són algunes de les propostes més demanades pels joves del país.

 

El Govern d’Andorra, els set comuns, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra i l’Associació Carnet Jove Andorra han presentat els resultats del projecte Moviment Jove, un projecte participatiu que ha tingut com a objectiu obtenir un coneixement exhaustiu i detallat de la realitat actual de l’àmbit de la joventut a Andorra per recollir-ho en un Informe de la Joventut.

 

El projecte ha posat en marxa un ampli procés de dinamització i participació i ha recollit les principals veus i visions del país, amb la finalitat d’aconseguir una reflexió i una anàlisi compartides que ajudin a assentar les bases per a definir i impulsar les polítiques de joventut i les intervencions a desenvolupar segons les necessitats i els recursos disponibles. En total, s’han entrevistat 61 agents rellevants de l’àmbit del jovent a Andorra i han participat gairebé 1.400 joves, els i les quals han aportat un total de 245 propostes.

 

Algunes de les propostes destacades per als joves són: el 50,7% troba necessària una regulació dels preus de l’habitatge de lloguer per part del Govern, el 45,2% demana un transport públic més assequible, el 54,7% vol millors condicions salarials, el 39,2% demana potenciar les eines de prevenció i atenció per l’assetjament escolar, el 63,7% vol més espais per córrer i més zones verdes on puguin fer esport, el 47,8% proposa organitzar pick up days per netejar les zones rurals i augmentar la conscienciació mediambiental, entre d’altres.

 

Amb la voluntat de garantir la transparència, l’Informe de la Joventut a Andorra s’ha publicat al web www.movimentjove.com on tothom pot descarregar-se’l i consultar-lo.

 

L’Informe de la Joventut a Andorra servirà de referència i d’orientació per a definir i desenvolupar polítiques i programes de joventut del país. L’informe conté dades estadístiques del jovent d’Andorra, la visió dels agents rellevants entrevistats, les propostes fetes pels joves i unes recomanacions tècniques de la comissió assessora del projecte (formada per un representant del Govern, un representant dels set Comuns, un representant de l’Associació Carnet Jove Andorra, un representant del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, un representant del CRES, i un representant de l’empresa que ha executat el projecte, Market AAD).Demana el carnet