Propòsits viatgers per aquest 2018

Cuba

02 gen. Propòsits viatgers per aquest 2018

He decidit deixar temporalment Àsia, el continent pel qual he estat viatjant els darrers dos anys, per anar-me molt més a l’oest i tornar a la meva part preferida del món: Amèrica. Aquest any li toca el torn al continent més alegre i festiu que conec, i hi ha tants països i tants llocs que desitjo conèixer que m’encantaria anar-me sense data de tornada. El meu pla és marxar sis mesos de viatge per poder dedicar-me unes 6 setmanes a cada país i així conèixer-los el millor possible. Aquí us deixo els meus propòsits viatgers pel 2018.

 

1) GALÀPAGOS: EL PARADÍS DE DARWIN

Em moro de ganes de perdrem per la ciutat colonial de Quito, de veure volcans com l’increïble Quilotoa o el Cotopaxi que poblen aquest fascinant país, però, si hi ha una cosa amb la qual porto anys somiant, és amb conèixer les increïbles illes de les Galàpagos per submergir-me en la seva increïble vida salvatge i la seva fauna úniques al món. Què les fa tan especials? Van sorgir fa 5 milions d’anys a causa d’una esquerda a l’escorça terrestre, el que vol dir que mai han estat connectades amb un continent. Això fa que tinguin una biodiversitat única al planeta, i com va provar Darwin fa gairebé dos segles, un laboratori vivent de l’evolució. Estic més que segura que visitar aquest lloc, on estàs en contacte continu amb els peculiars animals que hi habiten i que no s’espanten de la presència humana, és un dels viatges més meravellosos que puc fer.

Galàpagos

 

 

2) COLÒMBIA: AMABILITAT A RITME DE CUMBIA

Hi ha tants llocs que vull conèixer a Colòmbia, que crec que no serien suficients anys al país: grans ciutats com Bogotà, Medellín o Cartagena i altres petites com les acolorides Salento i Guatapé. Tampoc em descuidaria d’aprendre a ballar cúmbia a Barranquilla abans de visitar llocs màgics com el Caño Cristales, un riu de cinc colors que figura a la llista dels més macos del món. Tampoc m’oblido de la gent colombiana, considerada la més amable i acollidora del continent. I, evidentment, passaria pels camins de selva que condueixen a Leticia, la ciutat d’entrada a l’Amazonas colombià, on navegaria pel riu més llarg del món.

Colòmbia

 

 

3) COSTA RICA: EL PAÍS MÉS VERD DEL MÓN

Per primer vegada, li toca el torn a Amèrica Central. T’imagines esmorzar veient l’Atlàntic i sopar en front del Pacífic? Costa Rica és el país més petit del centre d’Amèrica, el que fa que puguis moure’t fàcilment per les seves dues costes. Anar a Costa Rica és viure envoltat de muntanyes, volcans actius, cascades, platges, rius i tota una naturalesa genuïna com poques. Però això no és tot, la biodiversitat d’aquest país és igual de sorprenent: óssos mandrosos, iguanes, óssos rentadors, coatís, tortugues, aus de tots els colors com els tucans i una infinitat d’animals. I no és per menys tenint en compte que Costa Rica alberga el 5% de tota la biodiversitat del planeta. Entre els seus 17 parcs nacionals i les seves 7 reserves biològiques hi han un munt de plans a escollir en el país amb 25% del seu territori protegit. I es que és un lloc amb una gran consciència de conservació, seguretat i neteja dels seus enclavaments naturals.

Costa Rica

 

Costa Rica

 

4) CUBA: L’ÚLTIM BASTIÓ

Abans que la recent obertura econòmica de Cuba faci que el país perdi gradualment part de la seva essència i sabrosura, vull anar a passejar pel malecón de la Havana. Vull conèixer ciutats com Trinitat i la seva música de carrer. Vull gaudir amb els vells “almendrones” (els seus icònics Chevrolets i Fords dels anys 50). Vull ballar salsa als carrers. Vull provar un dels millors roms del món (i qui sap si també un habano…). Vull perdre’m pels carrers francesos de Cienfuegos. Vull passejar-me per les palmeres gegantes de la serralada de Guaniguanico. Vull submergir-me en les aigües turqueses de Cayo Largo. En definitiva, vull entrar en contacte amb el caràcter únic de Cuba i assaborir amb els cinc sentits aquest país tan fascinant ancorat en el temps.

Cuba

 

 

 

I tu, on et vols perdre aquest 2018?

Estefania Asensio

ESTEFANIA ASENSIO
¿Qui sóc jo? Una curiosa. Una inquieta. Una viatgera. Vaig descobrir lo que era viatjar quan em vaig mudar a Paris als 18 anys per estudiar literatura i des de aquell moment no he pogut – ni he volgut- parar. Les meves passions son escriure i viatjar. Arribar a ser una escriptora viatgera i una viatgera escriptora: aquesta es la meva aspiració i la meva inspiració cada dia. Al meu blog de viatges comparteixo amb vosaltres les meves millors experiències


Demana el carnet